‘P’a festes les de Puçol’, segon volum de l’obra completa de Vicent Sebastià

‘P’a festes les de Puçol’, segon volum de l’obra completa de Vicent Sebastià

El segon volum dels quatre que han de constituir l’obra completa de Vicent Sebastià Muntañana, acaba d’aparèixer en les llibreries sota el títol P’a festes les de Puçol. L’edició, com la del anterior volum, ha anat a càrrec del crític literari i estudiós de la cultura popular Josep Vicent Frechina, el qual, a més, s’ha encarregat de prologar-lo amb un interessant estudi sobre el fet festiu de Puçol i de la comarca de l’Horta a través dels versos de Vicent Sebastià.

Aquest segon lliurament recull tots els poemes que Vicent Sebastià va escriure al voltant dels diversos rituals festius i celebracions, i han estat ordenat seguint el calendari anual. A través de l’obra de Sebastià, mes conegut com Vicent d'Anna, es pot reconèixer el Puçol i la comarca de l’Horta de la primera meitat del segle XX, el d’abans de la industrialització, de la mediatització cultural i de la solsida identitària. Els seus versos glossen minuciosament els hàbits i costums d’una societat rural. La seua obra forma part del patrimoni de tots els valencians. Amb esta iniciativa es pretén rescatar-la de l’oblit, situar-la en el seu temps i posar-la a l’abast dels estudiosos i del públic interessat.

Al mateix temps que el llibre també ha aparegut un doble CD amb els poemes recitats per l’actor Enric Esteve, amb arranjaments musicals de Josep Vicent Sebastià Cuello i la col·laboració de músics com ara els dolçainers Miret i Xampo o el percusionista Carles Salvador.

La publicació de l’obra de Vicent Sebastià respon a un compromís de l’Ajuntament de Puçol amb la família del poeta.

P’a festes les de Puçol ha aparegut a la col·lecció Palleràs, estudis locals de Brosquil edicions, on hi ha títols tan interessants com ara Les Actes del Segon Congrés d’Estudis de l’Horta Nord.

Tan el llibre com el doble CD vam ser presentats a la Casa de Cultura de Puçol durant un acte al qual van assistir l’Alcalde i la quasi totalitat dels regidors que conformen el ple municipal com gran part de la família Sebastià-Muntañana.

04 Maig 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres