Rebutjats els pressupostos de 2004: opinió del PSOE

Rebutjats els pressupostos de 2004: opinió del PSOE

Davant de la no aprovació del pressupost municipal per al 2004 en el ple celebrat el 30 d'abril, pels vots en contra de Unio Valenciana, el Bloc, Esquerra Unida i el Partit Popular, el PSOE vol deixar clar quins han sigut els passos donats per a preparar este pressupost, passos que es corresponen amb els realitzats en anys anteriors en els quals sí que van ser aprovats amb el suport de tres o quatre grups municipals.Durant sis mesos hem estat treballant des del Partit Socialista amb la resta de partits polítics per a consensuar el pressupost municipal per a enguany. Han sigut cinc reunions de portaveus, diverses reunions de treball individuals amb cada partit, reunions de grup...

I tot això amb l'única intenció de consensuar, des del diàleg i la tranquil·litat, però amb responsabilitat, un pressupost que manté la política de benestar social, els serveis per als nostres veïns i, a més, compta amb més de 260 milions de pessetes en inversions.

Estes inversions aniran destinades a: rehabilitació del Molí de Vent, zones verdes, parcs, jardins, inversions en la casa de cultura i el poliesportiu, redacció dels projectes del jardí botànic, l'església de la platja i un amfiteatre polivalent, a més de distintes inversions en la platja, el casc i les urbanitzacions.

El nostre projecte contempla un pressupost equilibrat i social, que inclou la major part de les propostes dels partits de l'oposició, encara que sense oblidar els recursos que disposem, ja que, com tots sabem, els recursos econòmics són limitats.

I quines han sigut les discrepàncies per a no arribar a consensuar el pressupost?

Fent un balanç es poden reduir a quatre punts: un alliberat per a cada partit; la gratuïtat dels llibres de text; la disminució de subvencions a les associacions i algunes de les inversions previstes.

El tema de l'alliberat o assessor per a cada partit és una cosa amb la qual el PSOE no està d'acord, encara que finalment hem optat per acceptar-ho de cara a poder arribar a un consens. Ja vam dir en el seu dia, que el que haurien de fer és alliberar-se els portaveus (que actualment estan cobrant més de 8000 €) en comptes de contractar més gent, ja que a l'haver sigut elegits pels nostres veïns, haurien de ser ells els que dedicaren més temps a la política municipal. Cal recordar que estos quatre assessors suposaran un gasto de 14 milions de pessetes i cobraran més que alguns dels regidors delegats del PSOE, que són els que tenen la responsabilitat de governar.

Els llibres de text gratuïts per a tots és una competència de la Conselleria d'Educació. Eixos llibres suposen un gasto de 30 milions de pessetes si es dóna a tots de la mateixa manera. Des del PSOE no ens hem oposat en cap moment a este tipus de beques, per això hem inclòs una partida de dos milions de pessetes, el que sí que volem és que siga de forma gradual i sempre tenint en compte les rendes familiars. No estem disposats a pagar els llibres a qui no ho necessita. No hem d’oblidar que en el nostre municipi hi ha famílies de nivell econòmic molt alt que porten als seus fills a l'escola pública. D'altra banda, recordar que des de l'Ajuntament s'estan concedint des de fa molts anys ajudes econòmiques als xiquets a qui la Conselleria no concedix la beca i realment ho necessiten. En definitiva, cap xiquet del nostre municipi es queda sense estudiar per no poder comprar llibres.

11 Maig 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres