Caminadors: una relaxada marxa a la recerca de la nevera de Castro

Caminadors: una relaxada marxa a la recerca de la nevera de Castro

Ho deia el seu president, Francisco Sanchis, quan parlava de la importància d'excursions com la realitzada l'1 i 2 de maig a Saragossa: “el fet més important és la convivència, la vida a l'aire lliure i el bon ambient entre els membres del club”.

Esta és la màxima que presidix totes les activitats realitzades per una secció del Club d'Atletisme Puçol que ja té molts anys de vida: els caminadors. El seu objectiu és fàcil: si bé totes les setmanes realitzen excursions ací o allà, almenys una vegada al mes es reunix un bon grup d'adults, jóvens i xiquets per a realitzar una excursió conjunta.

L'última va ser el passat 25 d'abril, quan una vintena de caminadors va recórrer part de la Serra d'Espadà, partint d'Eslida, a la recerca de la famosa “nevera de Castro”. Este tipus de neveres, que en alguns casos daten de l'època romana, són grans pous excavats en la muntanya i coberts amb pedres en forma de construcció circular. En el seu interior s'emmagatzemaven distints tipus d'aliments embolicats en capes de sal, branques d'arbres i, segons algunes versions, inclús trossos de gel. La seua missió, d'ací el nom, era conservar el major temps possible en bon estat les provisions emmagatzemades en el seu interior.

“Després de trobar la nevera de Castro vam dinar en plena muntanya” –continua Francisco Sanchis–, “i la sobretaula ens la va alegrar un dels components dels caminadors, Joan Barres, que va interpretar distintes albaes acompanyat d'una dolçaina. Com el temps va acompanyar, va ser una jornada ideal per a disfrutar en família”.

Passeig, dinar, música, bones vistes, aire lliure... Són els al·licients que oferixen els caminadors als seus socis. Ara que s'acaba el futbol, ara que cal aprofitar per a desintoxicar els pulmons, ara que els caps de setmana són més llargs... no vos abellix formar part dels caminadors i comprovar que a la Comunitat Valenciana encara hi ha molt per descobrir?

 

11 Maig 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres