El ple aprova una modificació de crèdit presentada pel Bloc junt al Partit Popular

El ple aprova una modificació de crèdit presentada pel Bloc junt al Partit Popular

Dilluns passat, 17 de maig, es va celebrar un ple extraordinari en el que el partit socialista va presentar una esmena a la totalitat sobre el pressupost prorrogat de 2003-2004 per a aprovar algunes partides que, o bé no existien en l'exercici anterior o havien patit algun tipus de modificació.

 

Dolores Sánchez, la regidora d'Hisenda, va explicar en què consistien estes modificacions: “el personal eventual de l'Ajuntament, els programes per a pal·liar la desocupació rural subvencionada per l'Encorp, les noves places de la policia local, el servei de socorrisme i neteja de la platja, les actuacions necessàries per a pal·liar la legionelosis en els edificis públics, els Escoles Matineres, la subvenció per a l'associació ecologista La Costera, la subvenció per al programa Pas a Pas, el local d'assajos per a l'associació musical Ampli i l'aportació que ha de fer l'Ajuntament per a l'eliminació de barreres arquitectòniques en el mateix edifici”.

Enfront d'esta proposta Mariano Sanchis, portaveu del Partit Popular, va presentar una esmena verbal en què només s'incloïa la partida referent a personal, i descartava la resta d'apartats de la modificació proposada pel PSOE.

Salvador Claramunt, portaveu del Bloc, va assumir la proposta del PP i l’ampliava a determinades partides que a causa de la seua urgència havien de ser aprovades: “els programes que impliquen l'obtenció d'alguna subvenció, com les actuacions emparades per l'Encorp, el projecte per a xiquets amb minusvalideses Pas a Pas, el lloguer de la posta sanitària per a la platja, la subvenció al grup ecologista La Costera o la rampa per a minusvàlids de l'edifici de l'Ajuntament”. Per al regidor nacionalista “anar més enllà suposaria l'aprovació parcial del pressupost. És per això que no volem assumir modificacions que continguen algun significat polític”.

Per la seua banda el portaveu d'EU-Entesa, Juanma Busto, va proposar que de cara simplificar a les votacions s'unificaren les propostes de PP i Bloc, ja que el seu grup estava d'acord amb ambdues. “en qualsevol cas Esquerra Unida accepta totes aquelles modificacions que siguen necessàries per al funcionament habitual de l'Ajuntament, però el que estem demanant és l'aprovació dels nous pressupostos per a este exercici”.

“L'esmena que presentem hui” –va aclarir Inmaculada Arcos, la portaveu del PSOE– “inclou només aquells aspectes fonamentals que són imprescindibles per a continuar funcionant. En la nova proposta presentada pel PP i el Bloc es deixen fora partides com les Escoles Matineres, la seguretat i la neteja en la platja o la finalització del local d'assajos de l'Ampli. Volem aclarir que en cap moment hem volgut posposar els pressupostos amb l'aprovació d'estos punts, ja que suposen 60 milions de pessetes dels 2250 milions de pessetes que suposen els comptes anuals de l'Ajuntament''.

L'alcalde, Josep Mª Iborra, va puntualitzar “junt amb l'interventor hem reduït les nostres propostes a la mínima expressió, però observem algunes contradiccions en l'esmena presentada pel Bloc, com per exemple l'aprovació del lloguer de la posta sanitària, però la no inclusió del servei de socorrisme, el que suposarà que hàgem de posar uns cartells de ‘prohibit el bany' a causa de no poder garantir la seguretat dels banyistes. Tampoc estem d'acord que no s'incloga la partida referent a la legionelosis, que afecta directament a la salut els ciutadans”.

Per la seua banda Ximo Galcerá, portaveu d'Unió Valenciana, va valorar com a excessivament contundents les afirmacions de l'alcalde, “pareix que es pretenga donar la visió que és l'oposició la que paralitza la marxa del poble. Hi ha altres mecanismes per a du

21 Maig 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres