Rover Portella: cinc anys guanyant tots els campionats de judo

Rover Portella: cinc anys guanyant tots els campionats de judo

Des que va començar la seua carrera esportiva, el judoka Rover Portella, del Club Olímpic de Puçol, manté un rècord difícil d'igualar: ha guanyat tots els seus campionats oficials en què ha participat a nivell provincial, autonòmic i nacional, des de prebenjamins fins a infantils.

Enguany, després de véncer en les tres proves del campionat provincial, celebrades a Picassent, es presentava a l'autonòmic d'Alacant com l'enemic a batre... però, una vegada més, ningú puc aconseguir-ho. El passat 8 de maig, Rover Portella aconseguia alçar-se amb el campionat autonòmic de judo en la categoria infantil de menys de cinquanta quilos de pes, guanyant els set combats en què va participar. Al costat d'ell, altres dos atletes del Gimnàs Olímpic van ratllar a bona altura: Adrián Madrid va obtindre el bronze en la categoria de menys de cinquanta quilos, després de guanyar quatre combats i empatar dos. Per la seua banda, Alejandro Ramajo va entrar en la repesca i va perdre el bronze en l'últim combat.

Nascut el 31 de gener de 1990. Des de ben menudet, Rover Portella ja sabia el que era practicar un esport, perquè els seus pares el portaven a l'Olímpic, el gimnàs que dirigixen a Puçol.  Als dos anys ja practicava judo. Als set va començar a competir. Als huit guanyava els seus primers premis. Com a prebenjamí es va proclamar campió provincial: no hi havia competicions de major nivell. Com a benjamí va repetir la gesta: campió provincial, tot el més al que es pot aspirar en eixa categoria. Com a aleví va guanyar el campionat provincial i l'autonòmic, les dos úniques competicions oficials de la categoria.

El passat any va debutar en la categoria infantil. Durant el primer trimestre, va guanyar amb autoritat el campionat provincial i l'autonòmic. Al maig es va desplaçar a Saragossa, per a disputar per primera vegada un nacional. Allí havia d'enfrontar-se sobretot a judokes de segon any d'infantils, una diferència molt acusada en edats tan curtes. A pesar de tot, va aconseguir alçar-se amb el títol de campió nacional de judo en la categoria infantil, després de derrotar en els seus quatre combats als representants de Castilla León, Catalunya i Canàries.

Durant el 2004, en el seu segon any com infantil, ha guanyat absolutament tots els combats en què ha participat, tant en el provincial com en l'autonòmic. Durant el mes de maig representarà a la Comunitat Valenciana en el Campionat d'Espanya que se celebra a Valladolid. I la seua llegenda continua creixent: amb catorze anys ha guanyat totes les competicions en què ha participat.

A pesar d'este rècord històric, l'èxit no se li’n puja al cap. Cada matí ha d'anar al centre Verge al Peu de la Creu per a cursar els seus estudis d'ESO, encara que a les vesprades té altres obligacions més atractives: “perquè entrene tots els dies, almenys una hora. Eixe és el meu secret. Només descans els caps de setmana... llevat que tinga competició”.

Per a son pare i entrenador es presenta la difícil tasca de compaginar ambdues labors, sobretot quan comprova com la seua trajectòria esportiva és impecable. “Com a esportista se porta millor que com a fill, que és un poc més passoteta” –confessa Roverlein Portella–. “Encara que no em puc queixar, perquè em sent igualment orgullós com a pare i com a entrenador. El seu sostre? No ho sabem, a estes edats encara no hi ha campionats europeus o mundials, per la qual cosa haurà de continuar esperant un altre any per a plantejar-se nous desafiaments”.

Desafiaments que ja existixen en la ment de Rover, qui des de molt xicotet té molt clar quin és el seu objectiu en el camp esportiu: “vull formar part de l'equip nacional en unes Olimpíades”. De moment el camí que porta recorregut apunta que eixe èxit no queda lluny, és simplement qüestió d'anar esperant que l'edat li permeta plantejar-se nous reptes, el de

30 Maig 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres