La Verge al Peu de la Creu recorre el Camí de Santiago

La Verge al Peu de la Creu recorre el Camí de Santiago

Del 16 de maig al 16 de juny, un grup d'animoses pelegrines de Puçol, acompanyades d'una imatge de la Verge al Peu de la Creu, recorreran a peu el Camí de Santiago, des de Roncesvalls a la ciutat santa.

Els actes van començar el diumenge, amb una missa i l'entrega de la imatge de la patrona de Puçol a les pelegrines. Després del viatge als Pirineus i la formalització de la credencial per a realitzar el pelegrinatge, l'itinerari, sempre a peu, ha sigut dividit en trenta jornades, sent la més curta la del 18 de maig (a penes 15 quilòmetres, els que separen Larrasoaina de Pamplona) i la més llarga la del 2 de juny (més de 37 quilòmetres, des de Burg Ranero a Lleó).

Teresa Soriano Sebastiá, una de les organitzadores d'este pelegrinatge, assenyala que la patrona de Puçol tindrà una presència destacada “ja que la Verge al Peu de la Creu presidirà en la catedral de Santiago la missa del pelegrí del 16 de juny, el que suposa una enorme satisfacció per a totes les que participem en esta iniciativa”.

Després d'una estada de tres dies a Santiago, el 19 de juny les pelegrines i la imatge tornaran a València amb avió, encara que una vegada en terres valencianes continuarà el pelegrinatge: eixe mateix día, a las 16'30 hores, eixirà de la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats a peu cap a Puçol, on té prevista la seua arribada cap a les 21 hores.

“Farem el recorregut per l'interior dels pobles, per l'antiga carretera de Barcelona i, a partir d'Albuixech, per la senda que ocupa l'antiga via Xurra” –continua Teresa–. “Entrarem a Puçol pel carrer Vicente Ros i després recorrerem La Barraca, Santa Teresa i Ildefons Fierro, on realitzarem un acte en la parròquia de Santa Marta. A continuació, també a peu, la imatge serà traslladada per l'avinguda de València i el carrer  Sant Joan fins a la seua capella, en l'església dels Sants Joans”.

 

22 Maig 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres