Alumnes de l'institut realitzen grafits contra les drogues

Alumnes de l'institut realitzen grafits contra les drogues

Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament de Puçol i la Federació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) han organitzat una setmana dedicada a la prevenció de drogodependències, amb xarrades, tallers i, com a novetat, el disseny d'uns grafits pintats per alumnes d'ESO.''Els actes van començar el 13 de maig amb una nit de monòlegs en la cafeteria de la Casa de Cultura, on també es va servir una degustació de còctels sense alcohol'' -recorda Begoña Fernández, regidora de Joventut-. ''És la primera vegada que fem una presentació de les activitats, però forma part d'un projecte que pretén assentar este cicle de prevenció de drogodependències com una activitat habitual tots els anys''.

El dilluns 17, en l'Emissora Municipal de Televisió, van continuar els actes amb un debat en directe en el qual van estar presents membres de distints col·lectius de jóvens: l'Agrupació de Penyes, el Centre júnior Caminar, l'Associació d'estudiants de l'institut i el DJ Miret.

El dijous 20 i divendres 21, van començar els tallers coordinats per la FAD i dirigits als pares d'alumnes del primer cicle d'ensenyança secundària. Tallers que es complementaran el dimarts 25 i dimecres 26 amb altres dirigits a mediadors juvenils de la població.

''Els tallers són la base del cicle de prevenció, però com la seua activitat és molt limitada, ja que com a màxim poden assistir vint alumnes a cada un, hem decidit enguany ampliar el treball als alumnes d'ESO, els que han organitzat un concurs per a elegir els millors grafits amb què decorar un dels accessos al Parc José Mª Ribelles''.

Mª José Claramunt, Mª Pilar Lahuerta, Stefanía Salvo, Jenifer Estrada, Cristina García, Alba Roselló, Nora González, Lucía García i Alicia Bonilla han sigut nou de les alumnes d'ESO participants en esta experiència per a sensibilitzar els més jóvens.

''Ens van proposar que férem uns esbossos per a entrar en un concurs de grafits contra les drogues que organitzava l'Ajuntament'' -recorden les alumnes-. ''A l'explicar-nos en què consistia, ens va cridar molt l'atenció i vam entrar en el concurs, del qual només podien triar tres finalistes. Al final van elegir tres dibuixos de tres grups en els quals participàvem nosaltres''.

Una idea interessant, divertida i original ja que, segons les estudiants, era tota una novetat per a elles que es mesclara la prevenció del consum de drogues amb el fet de fer un grafit ''i al no haver-ne pintat cap de tan gran, va resultar molt complicat al principi. Però ens ho vam passar molt bé i el resultat ha sigut millor del que esperàvem. Sens dubte, és una activitat que estem desitjant repetir''.

 

31 Maig 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres