Jóvens fontaners del Programa de Garantia Social es llancen a la recerca del seua primera ocupació

Jóvens fontaners del Programa de Garantia Social es llancen a la recerca del seua primera ocupació

Els passats dies 5 i 6 de maig es va celebrar a Bétera la quarta Fira de Programes de Garantia Social de la Comunitat Valenciana, on cada u dels assistents va poder exposar els distints treballs que estan realitzant al llarg del curs.

El Programa de Garantia Social de Fontaneria que s'ha estat realitzant a Puçol des del passat mes de setembre també va estar en la fira, mostrant l'alt nivell de preparació que els quinze alumnes han aconseguit en estos nou mesos. Parlem amb Laura Bosch, que ha sigut la monitora encarregada de la formació general al llarg del curs, per a conéixer de primera mà quin és el balanç d'esta experiència.

-Van participar molts Programes de Garantia Social?

-Estaven pràcticament tots els de la Comunitat Valenciana. Una gran assistència i també una varietat enorme, perquè hi havia projectes centrats en cuina, jardineria, automoció, fontaneria, pastisseria, perruqueria, estètica...

-Per a què es realitza una trobada d'este tipus?

-El principal objectiu és que els empresaris i la societat en general coneguen la gran varietat de Programes de Garantia Social que s'estan dent a terme en la nostra comunitat. Parlem de milers de jóvens que tenen ganes de treballar i deprendre un ofici, com ho han demostrat en esta trobada.

-I a nivell dels propis jóvens?

-La fira és també una forma de potenciar i treballar l'autoestima dels alumnes i les seues relacions socials. Trobar-se tots ells una vegada a l'any servix per a reforçar-los la idea que la formació que estan dent a terme té futur i, per tant, poden traure profit a l'esforç realitzat.

-Va respondre la fira al que esperàveu d'ella?

-L'ambient va ser molt bo els dos dies. En el recinte es respirava un aire de germandat molt positiu i la participació dels alumnes va ser molt elevada, sobretot en les activitats paral·leles, com els campionats... on, naturalment, el de futbol va ser el que es va portar la palma.

-Quin és el futur dels alumnes del PGS a Puçol?

-Els quinze alumnes que van començar al setembre han complit de sobra els objectius marcats. El seu període de formació en llanterneria finalitza el 31 de maig, per això l'última setmana l'estem dedicant a un altre tipus de formació, com l'elaboració d'un currículum o la recerca d'ocupació a través d'Internet, com a complement a una assignatura anomenada FOL (Formació i Orientació Laboral) que han impartit al llarg de tot el curs.

-Les expectatives són bones?

-Es tracta, en definitiva, de començar a vendre a estos jóvens, perquè la seua formació és adequada i cal convéncer els empresaris que poden tindre gent disposada a treballar i amb uns coneixements d'acord amb les seues necessitats. Per a això serà fonamental el suport de l'Agència de Desenvolupament Local, que també està col·laborant en esta labor de ''venda de serveis'' d'estos jóvens fontaners.

 

28 Maig 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres