Continua l'esforç de l'equip de govern per consensuar els pressupostos amb l'oposició

Continua l'esforç de l'equip de govern per consensuar els pressupostos amb l'oposició

Divendres passat, 2 de juliol, els portaveus dels quatre grups polítics de l'oposició a Puçol (Partit Popular, Unió Valenciana, Bloc i Esquerra Unida) havien sigut citats per l'alcalde de la població (Josep Mª Iborra, del PSOE) per a una reunió de portaveus en què s'anava a estudiar un nou projecte de pressupost municipal per al 2004, en el qual l'equip de govern acceptava totes les propostes presentades pels grups de l'oposició.

A la reunió només van acudir Josep Mª Iborra i Mariano Sanchis, el portaveu del PP, curiosament l'únic partit que no havia realitzat cap proposta per a millorar els pressupostos, s'havia limitat a desqualificar-los globalment.

Josep Mª Iborra insistix que no cal abandonar el diàleg i, per això, el mateix dilluns al matí contactava novament amb els quatre portaveus de l'oposició per a convocar una nova reunió: ''cal treballar de valent per a superar esta crisi, però les postures han anat acostant-se; de fet, hem inclòs en el nou esborrany de pressupostos les peticions dels grups de l'oposició pel que l'acord entre alguns partits ha d'arribar i esperem que siga com més prompte millor, perquè el funcionament quotidià del poble no se'n ressenta''. 

Les dates de la crisi municipal

Primavera de 2003: els antecedents de l'actual crisi cal buscar-los en l'aprovació del nou Pla General poc abans de les eleccions municipals de 2003, amb els vots favorables del PSOE i Unió Valenciana. En aquell moment, ja es produïx un enfrontament entre distints grups, i arriba a finalitzar el xoc entre el Bloc i UV en els jutjats, amb sengles denúncies.

Novembre del 2003: comença la crisi quan el ple aprova la creació d'una comissió mixta encarregada de decidir el repartiment de les subvencions municipals als clubs i associacions locals. L'equip de govern socialista s'oposa a esta comissió, però ha d'acatar la decisió de tots els partits de l'oposició, que voten a favor.

Desembre del 2003: s'accentua la crisi al no haver-hi acord entre el govern socialista (que disposa de huit vots) i l'oposició (que en disposa de nou) a l'hora d'elaborar els pressupostos municipals per a l'any 2004. Passen quatre mesos i les negociacions no acaben d'estar clares.

30 abril 2004: finalment, els pressupostos són presentats al ple pel PSOE, però són rebutjats pels quatre grups polítics de l'oposició. La crisi es fa evident.

Primavera 2004: s'obri un període de negociacions i acostaments de postures en el tema pressupostari. Però també un període d'amenaces més o menys velades, de desqualificacions i d'invitacions mútues a presentar la moció de censura o la de confiança, respectivament. No obstant, ningú mou fitxa...

2 juliol 2004: després d'acceptar totes les modificacions als pressupostos presentades per UV, Bloc i EU, l'alcalde socialista entrega a tots els grups polítics municipals un nou esborrany dels pressupostos i convoca una junta de portaveus per a la vesprada del divendres 2 de juliol. Només els portaveus del PP i el PSOE acudixen a esta última trobada.

06 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres