Setmana taurina (1): el 24 de juny va destacar el multitudinari concurs de retalladors

Setmana taurina (1): el 24 de juny va destacar el multitudinari concurs de retalladors

Per a este dia, festivitat del patró de la localitat Sant Joan Baptista, es va preparar un nou chupinazo des de l'Ajuntament, per a donar començament a la Segona Setmana Taurina Vila de Puçol. Potser va resultar un poc fred l'acte, perquè només es van donar cita els components de les penyes organitzadores. És la primera vegada d'este singular acte, i li dóna més publicitat que la donada en esta ocasió, supose que en anys posteriors podem parlar d'un acte multitudinari, pròxim a la baixada de caixons.Després del tir anunciador del començament de la setmana, les penyes van enfilar el llarg trajecte fins al recinte taurí, on va tindre lloc l'espectacle d'art valencià.

Una vegada més, el Chipu, el Jota, el Foro, i els locals Majete i Juno, van fer les delícies del públic amb els seus retalls, acrobàcies, bots, etc. 

A la nit, i també com a espectacle fora d'abonament, es va celebrar el Concurs de Retalladors d'àmbit local. Igual que l'any anterior, van ser molts els aficionats que van quedar fora del concurs, ja que només es va poder donar cabuda a vint-i-cinc. Esta dada, del nombre de participants i el que molta gent es quede fora de concurs, engrandix el nom de Puçol, com a bressol de grans retalladors, alguns dels quals, ho demostren en concursos a nivell nacional.

Rallat, Ximo, Xato, Majete, Nelet, Yuno, Cabra, Pitu, Marsagueta, Fran, Ximet, Letri, Rallaet, Capellans, Chichi, Alonso, Roch de García, López, Sergiete, Fran Mesas i alguns més, que a causa de qui m'havia de facilitar les dades no ha complit, van donar un recital de retalls estrets, esquivaments, esquivaments de genolls, bots, etc. Com a dada negativa, el poc joc dels jònecs del ramader d'Albalat de Tarongers, Gerardo Gamón.

El resultat final va ser: 1r: Fran Mesas; 2n: Nelet; 3r: Fran Durbá; 4t: Alonso i 5é: Majete. El premi al detall artístic va ser a parar a les mans de Majete, pel seu espectacular esquivament de genolls.

Alfonso Àvila Bayarri

 

06 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres