Els quatre partits de l'oposició presenten una moció de censura contra el PSOE

Els quatre partits de l'oposició presenten una moció de censura contra el PSOE

Dimecres 7 de juliol, a les 12 hores, en el Registre de l'Ajuntament de Puçol, els portaveus a nivell local del Partit Popular, Bloc, Esquerra Unida i Unió Valenciana han presentat una moció de censura contra l'actual equip de govern socialista, encapçalat per Josep Mª Iborra. Segons el que disposa l'article 197 de la Llei Orgànica 5/1985 del Règim Electoral General, es convoca un ple extraordinari per a les 12 hores del dia 19 de juliol, en el qual haurà de ser aprovada la dita moció de censura.

A la vesprada, a les 17 hores, en la Casa de Cultura, els portaveus dels quatre grups polítics de l'oposició han explicat als mitjans de comunicació quins són els motius d'esta decisió i els projectes que tenen previst portar endavant.

L'acte ha començat amb unes paraules d'Enric Esteve, qui ha explicat que una cosa tan difícil com posar d'acord quatre grups polítics d'ideologia tan diversa ha sigut possible perquè esta moció ''la fem pel poble, si no, no seria comprensible un pacte amb tantes ideologies. De fet, el mèrit d'este pacte és d'Iborra, l'actual alcalde, que faltant-li un vot per a obtindre la majoria, no ha sigut capaç de pactar amb cap grup de l'oposició''.

Juanma Busto, el portaveu d'EU-Entesa, ha explicat que li ha tocat ser candidat a l'alcaldia i que ha sigut ''el que més s'ha resistit a este pacte entre els quatre partits'', però que l'actual situació que viu el poble li ha espentat a això, a causa de motius tan clars com ''la situació d'ingovernabilitat, la falta d'aprovació dels pressupostos per a enguany, les fosques propostes del nou Pla General, la negativa del PSOE a aprovar un Reglament Orgànic Municipal, la negativa socialista a les Comissions Mixtes per a repartir les subvencions a les associacions, l'ambient de crispació que viu el poble i la falta de valor de l'actual alcalde per a presentar una moció de confiança''.

En la seua intervenció, el portaveu d'EU-Entesa ha declarat haver fet tot el que ha pogut per a negociar amb els socialistes i que l'única via de negociació era la dimissió de l'alcalde ''però Iborra no ha acceptat dimitir i salvar l'alcaldia per al seu partit, que era l'únic requisit que posàvem per a asseure'ns a negociar... i inclús es va permetre en el dinar de Sant Joan gallejar que hi hauria alcalde per a estona: doncs no, hi haurà alcalde fins al dia dènou''.

Salvador Claramunt, portaveu del Bloc Nacionalista Valencià, ha insistit en la necessitat d'una mesura d'emergència davant de la situació provocada per tants anys de govern monocolor de l'equip socialista, però no és una cosa de hui ''ja que en anys anteriors el PSOE ha deixat de complir els compromisos adquirits amb alguns partits perquè li aprovàrem els pressupostos''.

Després de parlar de les comissions mixtes per a repartir subvencions als col·lectius locals, el Reglament Orgànic Municipal, la situació econòmica per la que travessa l'ajuntament, el creixement de l'IBI i la falta d'acord sobre el Pla General, com a majors motius per a esta decisió, el portaveu del BNV ha recordat que ''el nostre partit va demanar a l'alcalde que presentara la moció de confiança fa uns mesos, però no ho ha fet. I el poble no pot pagar la cabuderia del PSOE, d'ací esta moció de censura''. Va acabar la seua intervenció afirmant que no els va a faltar faena i que l'única premissa que ha posat el seu partit per a esta moció és que ''s'ha de governar per un programa progressista''.

Mariano Sanchis, el portaveu del partit majoritari en l'oposició (el PP, amb sis regidors) ha destacat la seua preocupació ''per la deterioració i la crispació social, així com la paralització del poble per la incapacitat del PSOE, que ha donat prioritat als seus interessos abans que als de Puçol''.

Per al portaveu popular, l'important és que els grups han parlat molt i ha

08 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres