Josep Mª Iborra, després de la moció de censura: 'l'oposició vol tot pel poble, per al poble... però sense el poble'

Josep Mª Iborra, després de la moció de censura: 'l'oposició vol tot pel poble, per al poble... però sense el poble'

Després de la moció de censura presentada pels quatre grups de l'oposició dimecres, l'equip de govern socialista de Puçol va realitzar el dijous 7 de juliol una roda de premsa per a contestar a les acusacions abocades per la resta de partits i, al mateix temps, qüestionar-se alguns dels motius esgrimits per a la moció.

L'acte es va celebrar en el saló de plens de l'Ajuntament, amb l'assistència de set dels huit regidors socialistes (Manuel Piñol va excusar la seua presència per motius laborals). La sessió tenia un objectiu clar: havia mogut fitxa l'oposició i ara li tocava a l'equip de govern, que tenia la pilota en la seua teulada.

En primer lloc, la portaveu del grup socialista, Inmaculada Arcos, va llegir un comunicat en el qual explicava la no presentació d'una moció de confiança, una de les acusacions de l'oposició, i afirmava que ''la Comissió Executiva Local va estudiar la viabilitat de presentar-la, però per unanimitat es va decidir que no era el moment oportú'', al mateix temps que s'animava al grup socialista municipal a ''continuar dialogant i consensuant, com ho havíem fet fins a la data, amb l'objectiu clar i concret de desbloquejar els pressupostos municipals de 2004''.

Encara que tots els grups de l'oposició demanen ara la dimissió de l'alcalde, la veritat és que esta mai s'ha sol·licitat formalment, i només apareix esta exigència, per part de Ricardo Sixto (responsable d'organització d'EU) divendres passat, 2 de juliol, encara que la resposta socialista va ser que ''si no hi ha arguments polítics, la dimissió no és un alternativa''. I menys si es té en compte que, al mateix temps, el coordinador local d'EU, Enrique Donate, també sol·licitava el 16 de juny dimissions per a posar-se a negociar, ''però no de l'alcalde, sinó de tot l'equip de govern socialista''.

En nom d'arribar a un possible acord, segons la portaveu socialista, l'alcalde va posar el seu càrrec a disposició del partit per a evitar una possible moció de censura ''però la dimissió no va ser acceptada i es va rebutjar per unanimitat dels component de la Comissió Executiva Local''.

Després d'agrair el suport mostrat pels veïns de la població, Inmaculada Arcos va cedir la paraula a l'alcalde, Josep Mª Iborra, el qual va començar qüestionant-se per què l'oposició assegura no tindre accés als mitjans de comunicació local i, no obstant, ahir es va emetre per la televisió local i es va publicar en la pàgina web municipal la seua roda de premsa: ''és açò no tindre accés als mitjans?''.

''Tot pel poble, per al poble... però sense el poble''. Amb estes paraules l'alcalde criticava que s'ignoren els quasi 4.200 vots que va aconseguir el PSOE en les últimes municipals, la qual cosa suposa el 46% dels vots. Després de rebutjar la possibilitat d'una dimissió, com demanava Juanma Busto, perquè d'ací a tres mesos, si la portaveu socialista tampoc li agradava ''què hauria de fer, també dimitir?'', Iborra va anar repassant un a un els grans temes esgrimits per l'oposició en la seua moció de censura.

Impostos i economia

Quan es parla de la pujada de l'IBI Urbana s'obliden els grups de l'oposició que va ser un acord històric perquè ''per primera vegada tots els grups municipals estaven d'acord amb els impostos'', a la qual cosa Iborra afig que ''el 74% dels veïns paguen igual o menys enguany que el passat, sempre que se sume l'IBI i l'impost de fems, perquè estos dos impostos es paguen junts enguany'', una cosa va poder comprovar el tècnic portat per Esquerra Unida per a donar el seu vist i plau a estos nous impostos progressistes.

Per a valorar la situació econòmica actual del municipi, l'alcalde va prendre com a referència tres valors: a nivell de

09 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres