Entrevistem els dos possibles alcaldes de Puçol (3): Juanma Busto

Entrevistem els dos possibles alcaldes de Puçol (3): Juanma Busto

-Quan van començar els contactes per a preparar la moció de censura?-Els contactes entre els distints partits van sorgir al novembre de l'any passat, a partir de l'escàndol de la Casa Social. En distintes reunions vam vore que sorgien cada vegada més temes rars. Vam pensar anar als jutjats, però els servicis jurídics d'Esquerra Unida ens van confirmar que tardaríem tres anys a obtindre resultats i només es vorien afectats els funcionaris o els empresaris, però no hi hauria responsabilitat política.

-I quan decidix Esquerra Unida dir sí a la moció de censura?

-En les reunions que celebràvem periòdicament els partits de l'oposició, fa dos mesos ja es va començar a parlar de moció de censura. A nivell intern, en l'assemblea de l'Entesa es va presentar l'opció i en les tres vegades que es va votar va eixir el sí a la moció per majoria.

-Precisament hui, dilluns 12, hi ha una assemblea de l'Entesa a nivell local.

-Hui el punt a tractar és distint: es vota si jo continue com a portaveu o no. Si dimitisc, no hi ha moció i és una cosa que faré si l'assemblea ho decidix. Però si s'aprova, continuarem avant fins al final.

-Per què algunes vegades parles de l'Entesa i altres d'Esquerra Unida?

-Perquè en estos moments la meua decisió està lligada al que decidisquen els meus companys de l'Entesa a Puçol. La situació en EU és alarmant: a data de hui continue esperant un comunicat oficial des del meu partit per a decidir si estan a favor o en contra de la moció. És vergonyós que jo m'haja d'assabentar per la premsa del que decidix Esquerra Unida, pareix una 'jaula de grillos', on cada u diu una cosa. De fet, fa un mes els vaig presentar la meua dimissió i em van dir que no l'acceptaven per telèfon, però no hi ha hagut una resposta oficial. Si EU no em dóna una resposta satisfactòria a nivell personal, jo abandonaré eixa formació, però seguiré en l'Entesa... de fet, la major part del col·lectiu local a Puçol, inclòs el màxim responsable local, s'estan plantejant mantindre's en l'Entesa, però no en Esquerra Unida.

-Al mateix temps que hi havia reunions de l'oposició existien contactes amb el PSOE local?

-Des de gener treballem en un possible pacte entre EU i PSOE a nivell local. He esgotat totes  les possibilitats abans de la moció, però se'ns hi ha estat prenent el pèl, tant en el tema dels pressupostos municipals com del Pla General: féiem reunions, però no s'aprovava res, era una pèrdua de temps.

-Per què el Partit Popular ha acceptat que l'alcaldia siga per a EU, quan ells tenen sis regidors i tu un només?

-Des del principi nosaltres i el Bloc vam plantejar que mai donaríem l'alcaldia a un alcalde de dretes. Paral·lelament, Unió Valenciana va dir que no votaria com a alcalde al Bloc. Per eliminació, l'única opció era jo.

-Però a canvi es queda el PP la regidoria d'urbanisme.

-No se la queda a canvi, de fet eixa regidoria no la volia ningú, perquè era la que més faena implicava. De totes maneres tenim un programa conjunt i després de la moció es publicarà en la pàgina web municipal (www.puçol.nu) i en una edició especial del periòdic Noticies de Puçol, de manera que tots coneguen els compromisos que han firmat davant de notari.

12 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres