Entrevistem els dos possibles alcaldes de Puçol (2): Josep Mª Iborra

Entrevistem els dos possibles alcaldes de Puçol (2): Josep Mª Iborra

-És este el moment més difícil que ha viscut com a polític?  la dreta: de l'enfrontament entre el PSOE i Esquerra Unida el gran beneficiat és el Partit Popular, de qui ningú s'explica que no haja volgut l'alcaldia tenint sis regidors i l'haja cedida a Esquerra Unida que compta només amb un... llevat que siga una estratègia molt meditada pel PP per a desgastar a l'esquerra. 

-En el dia a dia, hi ha eixa crispació de la qual tots els partits de l'oposició parlen a l'hora de presentar la moció de censura?

-Crispació? L'únic apunt en eixa línia l'han proporcionat el divendres les falles de la població, en presentar un escrit en el registre d'entrada en el qual s'afirma que no col·laborarien en les festes perquè Juanma Busto -que va ser qui va proposar les comissions mixtes per a repartir les subvencions- no s'ha presentat en les dos convocatòries per a atorgar-los les subvencions a ells. I les falles ja han passat, pel que deuen part del diners que tenien promés en els pressupostos municipals. Ara perillen la nit de playbacks i la cavalcada, dos actes de gran participació popular en les festes de setembre. Eixa és l'única crispació que hem vist en els veïns.

-A més de la crispació, el principal argument esgrimit era la incapacitat d'Iborra per a arribar a un acord amb qualsevol dels partits de l'oposició.

-Acord? Com anàvem a aconseguir-lo, si ells ja estaven pactant la seua moció de censura? Quan el dimecres van presentar públicament el seu projecte, deien que portaven dos mesos, sis mesos o inclús un any parlant del tema, el que ja és una incongruència entre els tres partits difícil d'explicar. És per això que em pregunte jo, per què ens deien que canviàrem tal o qual partida en els pressupostos si no tenien intenció d'aprovar-los? Va ser una presa de pèl en tota regla. Una actitud vergonyosa dirigida únicament a guanyar temps per a pactar les condicions amb què es repartien l'Ajuntament.

-Però el PSOE va realitzar valoracions perquè li votaren a favor els pressupostos?

-Vam donar els mateixos passos que en els quatre anys anteriors, quan ens van aprovar dos o tres partits de l'oposició els pressupostos, perquè el Partit Popular mai ha estat per la labor de col·laborar-hi. Enguany, ens hem posat a parlar amb tots. Han escoltat, però després o no han contestat o ho han fet demanant canvis ací i allà... canvis que, com ja sabem no tenien cap intenció d'aprovar, era només una tàctica de distracció.

-Pactar amb tots els partits de l'oposició? No pot ferir alguna sensibilitat el fet que pacteu amb partits que no són d'esquerra?

-En l'anterior legislatura vam tindre un pacte de govern de tres anys amb el Bloc, que es considera a si mateix un partit progressista i d'esquerra. No va haver-hi pacte amb Esquerra Unida perquè ells no van voler, però li'l vam oferir. Quant a Unió Valenciana, la seua postura ha sigut molt moderada en estos últims anys: Chimo Galcerá, de fet, ens havia promés recolzar els pressupostos o, com a màxim, abstindre's, d'ací que els portàrem el 30 d'abril al ple... però després va votar en contra. Caldria preguntar-se per què Chimo va canviar l'últim dia d'opinió, potser perquè li han oferit portar la Regidoria d'Hisenda i personal? potser l'estan manejant amb algun tema personal que nosaltres desconeixem?

-I en esta legislatura no li heu oferit un pacte de govern a Esquerra Unida i al Bloc?

-Salvador Claramunt, el portaveu del Bloc, ens

12 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres