A pesar de la moció de censura, Josep Mª Iborra treballa per a finalitzar el passeig marítim

A pesar de la moció de censura, Josep Mª Iborra treballa per a finalitzar el passeig marítim

Des que dimecres passat, 7 de juliol, es va presentar la moció de censura en el registre d'entrada de l'Ajuntament de Puçol, moltes són les notícies contradictòries que han aparegut en premsa i no menys nombrosos els rumors que han corregut entre els veïns de la població.

A pesar de tot, un fet ha acabat per imposar-se a les especulacions: l'Ajuntament continua treballant i l'equip de govern prem l'accelerador en els últims dies per a intentar que el 19 de juliol, data en què es realitzarà el ple per a aprovar o no la moció de censura, el nombre més gran d'activitats estiguen finalitzades o canalitzades.

Prova del que s'ha dit és que el dilluns 12, a les 5 de la vesprada, l'alcalde socialista, Josep Mª Iborra, té una reunió a Madrid amb el subdirector general de costes del Ministeri de Medi Ambient per a intentar aconseguir una aportació addicional de 120 milions de pessetes amb què finalitzar les obres del passeig marítim.

''Volem que la bassa de residus situada en el projecte inicial davall la plaça central siga desplaçada a un altre punt'' -explica l'alcalde-. ''Sabem que per al Ministeri, que paga totes les obres, este és un passeig més; però per a nosaltres és el passeig pel qual estem lluitant quinze anys, així que intentarem actualitzar alguns materials del projecte, amb dissenys més moderns per al mobiliari urbà, a més de millores en la il·luminació i en les zones verdes''.

Esta reunió de l'alcalde es produirà al mateix temps que l'agrupació local d'Esquerra Unida realitza una assemblea general a Puçol per a presentar als seus militants els motius de la moció de censura. Una cosa que l'alcalde socialista no acaba de comprendre molt bé: ''informen ara al seu partit en l'àmbit local? Llavors qui va decidir recolzar la moció de censura des d'Esquerra Unida? Hem llegit en premsa que els responsables autonòmic i comarcal, Ricardo Sixto i José Bort, estan en contra de la moció i demanen l'acta de regidor de Juanma Busto, el portaveu d'EU a Puçol. Si ells tampoc la recolzen qui d'EU ha avalat la moció?''.

Paral·lelament, el Bloc publicava diumenge 11 un comunicat de premsa en què animava a Busto a resistir la pressió i mantindre el seu càrrec en contra de l'opinió del seu partit. Les intencions del Bloc, per a Josep Mª Iborra, estan clares: ''volen que Busto continue perquè així el desgast és per a EU, però el Bloc, que galleja de ser un partit d'esquerres, és igualment responsable d'esta moció i més si tenim en compte que han entregat l'àrea d'urbanisme al Partit Popular''.

Per a l'alcalde socialista, el Bloc no hauria d'interferir en la política interna d'altres partits i més quan ells no són qui per a donar exemple: ''no hem d'oblidar que el número u del Bloc, Pere Mayor, no sabia res de la moció abans que es presentara i, quan l'ha coneguda, ha manifestat públicament que està en contra que el seu partit firme pactes de govern amb el Partit Popular''.

La divisió interna d'Esquerra Unida i del Bloc xoca amb la unitat mostrada en tots ela fronts pel PSOE, que tant a nivell autonòmic, com comarcal ha defensat el seu alcalde i s'ha oposat a la seua dimissió. Inclús divendres passat, 9 de juliol, l'assemblea general de l'agrupació local de Puçol va rebutjar per unanimitat la dimissió d'Iborra, el qual va tornar a posar el seu càrrec a disposició dels seus companys. ''Al mateix temps'' -continua Iborra-, ''deixem clar que el PSOE no admet ingerències d'altres partits: nosaltres decidim a qui presentem o no en les llistes i no serà EU o el Bloc el que ens diga a qui hem de posar com a número u''.

Toni Such, secretari d'administracions públiques del PSOE en la Comunitat, ha arremés contra la moció de censura i ha defensat en tot moment la labor socialista a Puçol. José Luis Andrés Chavarrías, secretari general de la comarca, ha recolzat este alcalde i la labor del seu partit a Puçol. A

12 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres