Respecte de la setmana taurina: rer ací han desfilat els millors de l'actual panorama taurí

Respecte de la setmana taurina: rer ací han desfilat els millors de l'actual panorama taurí

Un any més, ha finalitzat amb gran èxit la Setmana Taurina Vila de Puçol, en este cas en la seua segona edició.De nou, el poble de Puçol ha demostrat que l'activitat que major percentatge de població participa i amb més passió ho fa, sens dubte són els bous al carrer.

Si algú dubtava que el nostre poble és un dels més importants en la geografia taurina valenciana, ara, amb la celebració i la consecució d'un prestigi guanyat a pols, a força de gran treball i esforç per part de les penyes que formen l'associació, ja no hi ha lloc a dubtes que Puçol estava faltat d'una celebració taurina d'esta magnitud. I és possible gràcies al treball desinteressat d'una eficaç directiva.

Per ací han desfilat els millors de l'actual panorama taurí. Els ramaders han vingut amb els seus millors bous durant les vesprades de concurs de ramaderies. Els millors retalladors i emboladors s'han donat cita cada dia i, sobretot, ha estat present la millor afició del món, que és la del nostre poble.

Ha sigut una Setmana Taurina accidentada. Per desgràcia, s'han succeït els contratemps durant diverses jornades. El primer dia de concurs, la tragèdia va estar a punt de fer-se present, al banyegar una vaca de la Paloma a un veí de Chiva a través del recte. Eixa mateixa vesprada el nostre amic Héctor, el Cabra rebia una pallissa d'un bou de la mateixa ramaderia. Durant la resta de dies es van succeir cremades, talls, contusions, etc.

I, com no, en la memòria de tots estarà per a sempre el moment en què el nostre volgut Ximet va ser objecte d'un intent d'assassinat pel bou Capitán de Benavent, al jugar-se de forma neta i honesta la vida, per a passar-lo a un individu que tots coneixem i a qui hauria de prohibir-se l'entrada en els recintes taurins. Esta és una mostra de la puresa i veritat de la festa.

Gràcies a Déu, tots els ferits evolucionen de forma favorable.

En l'aspecte ramader, també hi ha hagut accidents. El capó estrela d'Arriazu es partia el coll, i moria a l'acte, al colpejar-se frontalment i a gran velocitat contra el pilar. Uns dies més tard, un bou de Faet eixia del pilar amb una greu lesió medul·lar. En un cas i l'altre, cabria una reflexió: es podria evitar, en anys successius, que el pilar estiguera col·locat enmig de la plaça fins que no fóra necessària la seua utilització i, d'altra banda, podria col·locar-se el pilar de manera que els bous en baixar del camió ho feren en línia recta i no hagen de forçar-se a adoptar posicions antinaturals, que hi poden generar lesions.

Amb açò, no intente dir que es podrien haver evitat estos accidents, ja que la reacció d'un animal és imprevisible i un accident és una cosa que pot donar-se en qualsevol moment inesperat i que ningú desitja.

Sí m'agradaria fer una reflexió respecte d'això d'algunes de les tedioses vesprades passades en la plaça. Els integrants de les penyes acudirem un any darrere l'altre a la plaça durant la Setmana Taurina. No obstant això, la resta d'espectadors, que acudixen a comprar una entrada en la taquilla o lloguen un ganivet, deixaran d'assistir al concurs de ramaderies si no s'oferix una espectacle de qualitat. Eixe espectacle necessita dos ingredients: les vaques i els bous de primera línia, que ja els tenim, perquè cada ramader ve a Puçol amb l'artilleria pesada, i, d'altra banda, la gent encarregada de fer treballar i, en definitiva, crear espectacle, als animals. Este segon ingredient és el que moltes vesprades ha faltat en la plaça, sobretot en la primera meitat d

25 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres