Des del 9 de juliol, setze veïns de Puçol disposan de teleassistència

Des del 9 de juliol, setze veïns de Puçol disposan de teleassistència

El passat any l'Ajuntament de Puçol s'adheria al conveni firmat entre el Ministeri de Treball i Assumptes Socials (IMSERSO) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a posar en marxa el Programa de Teleassistència Domiciliària. Durant el primer semestre d'enguany, només una persona de Puçol ha disfrutat d'este servei gratuït tant per a l'ajuntament com per als usuaris, però a partir del 9 de juliol seran setze els veïns de la població que disposaran d'ell.

Però què és realment la teleassistència? La regidora de Serveis Socials, Begoña Fernández, destaca que és un servei a través d'un telèfon mans lliures que ''permet a les persones majors contactar amb el centre d'atenció polsant únicament un botó, d'esta forma a qualsevol hora del dia o de la nit, durant tot l'any, podrà ser atesa degudament''.

Este programa pretén sobretot afavorir la independència dels majors, i aconseguix que s'estiguen en el seu domicili, sense necessitat de ser internats en centres dirigits als majors, però amb la garantia que seran degudament atesos davant de qualsevol necessitat, bé siga de tipus personal, social o sanitària.

''Va destinat a persones majors que es troben en situació de risc físic o social, és a dir, que visquen soles durant gran part del dia'' -explica la regidora-, ''i per a sol·licitar formar part del programa els principals requisits són: tindre més de 65 anys, viure a soles o amb altres persones majors, disposar d'un telèfon en el domicili i no excedir els ingressos personals de 10.800 euros a l'any''.

A partir del 9 de juliol, setze veïns disposaran de la teleassistència domiciliària, però la possibilitat d'incorporar-se a este servei oferit per la Diputació Provincial als distints ajuntaments es manté oberta, pel que aquells interessats a incorporar-s'hi hauran de sol·licitar la seua inscripció en el Departament de Serveis Socials, situat en la planta baixa de l'Ajuntament.

 

16 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres