Josep Mª Iborra es va despedir dels treballadors de l'Ajuntament animant-los a col·laborar amb el nou govern

Josep Mª Iborra es va despedir dels treballadors de l'Ajuntament animant-los a col·laborar amb el nou govern

La intensitat de les últimes hores com a alcalde va fer que en un mateix matí (divendres 16, el seu últim dia laboral al front de l'Ajuntament) Josep Mª Iborra passara de la més dura de les crítiques a la més emotiva de les despedides.

A primera hora, en el seu últim comunicat oficial des que va començar la crisi per la moció de censura, l'actual alcalde de Puçol va arremetre contra el que serà alcalde a partir del dilluns, Juanma Busto, a qui va anomenar trànsfuga ''i no cal oblidar que hi ha un pacte a nivell autonòmic i també estatal contra el transfuguisme, un pacte que ha sigut firmat pels principals partits polítics i en el que es castiga esta pràctica per a aconseguir, com en este cas, l'alcaldia d'un poble''.

En el seu repàs a les últimes hores, Iborra va reconéixer que han aparegut unes pintades i que esta pràctica ''no és en absolut desitjable per ningú, perquè només conduïxen a la crispació dels veïns''. Parlant de crispació i tensió, l'alcalde socialista va recordar que l'agrupació local d'Esquerra Unida ja ha rebut la primera renyada després de la polèmica assemblea del dilluns, en la que es va aprovar recolzar la moció de censura a costa que els seus líders locals s'hagen situat al marge d'Esquerra Unida, pero dentro de l'Entesa: ''el propietari del baix on tenien la seu els ha tirat. Eixe home va ser un dels fundadors del Partit Comunista a Puçol, el seu fill va ser l'anterior regidor d'Esquerra Unida i sempre els ha deixat gratuïtament eixa planta baixa com a seu, però a l'haver-se eixit d'Esquerra Unida l'amo del local, literalment, els ha posat de potetes en el carrer''.

Molt distint va ser el tono a las 13'30 horas, una altra vegada amb el saló de plens ple, encara que en esta ocasió de treballadors municipals, tant de l'Ajuntament, com de Gespul, Vídeo Industrial Puçol i la Fundació Municipal de Cultura i Esports.

Després de disculpar la regidora de personal, Dolores Sánchez, que no se sentia amb forces per a parlar, Josep Mª Iborra va tindre paraules d'elogi per als dos treballadors que també dimitixen per llei, les seues persones de confiança: la secretària, Chelo Zúllar, i el responsable d'obres i servicis, Pedro Mercado, qui a més es jubila ''per la qual cosa ha organitzat un dinar per al dijous pròxim, en el bar del camp de futbol, a la que esteu invitats tots els treballadors municipals''.

En el seu breu repàs al que han sigut estos vint-i-cinc anys, l'alcalde va recordar que hi ha estat més de nou mil dies en l'Ajuntament ''i he assumit totes les regidories en estes set legislatures, excepte la de servicis socials''.

El seu to, sempre càlid i amable, li va portar a demanar disculpes a aquells treballadors que en algun moment s'hagueren sentit molestos pel to emprat per l'alcalde ''una cosa que va succeir sobretot en la meua primera legislatura al comandament, ja que governàvem en minoria i sé que alguns, sobretot els més pròxims, s'han portat alguna baralla de més''.

Després de recordar que també la lluita amb els representants sindicals ha sigut dura estos anys, encara que al final ha merescut la pena ''sobretot perquè s'ha millorat el sou dels treballadors situats en les categories més baixes de l'administració pública'', va fer una crida i un oferiment.

La crida anava dirigida a tots els treballadors: ''l'equip que entra és nou; vos demane que li ajudeu en la mesura que es puga, perquè no es perjudique els ciutadans''.

L'oferiment, també a tots els que han treballat davall les seues ordes en estos anys, parlava de la seua predisposició a treballar totes les vesprades en l'Ajuntament (els matins les dedicarà a l'empresa Cointra, on ja ha demanat el seu reingrés): ''ens tiren del govern, però

19 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres