El nou govern anuncia que aprovarà els pressupostos abans de finalitzar juliol

El nou govern anuncia que aprovarà els pressupostos abans de finalitzar juliol

Vint-i-quatre hores després del polèmic ple en què els quatre grups de l'oposició van votar a favor la moció de censura presentada el 7 de juliol, el nou equip de govern ha realitzat el seu primer acte oficial: una roda de premsa en què explicar detalladament el perquè de la moció i quines són les prioritats a portar avant en estos moments.

Com ja succeïra en la presentació pública de la moció de censura, l'acte va ser presentat per Enric Esteve, qui va agrair la presència dels distints mitjans de comunicació i va anar donant pas als portaveus dels quatre grups polítics. Tots ells van coincidir a lamentar els desagradables successos del ple del dilluns, en el que uns ''la falta de reparació d'uns tots els ciutadans que ens ha convertit en motiu de portada, trista portada, en la premsa de hui''.

Juanma Busto va recordar que tots els grups de l'oposició havien avisat als seus simpatitzants perquè guardaren les formes, una cosa que va poder comprovar-se durant la celebració del ple, ''pel que tot el món va poder vore que els que van armar el vergonyós espectacle van ser els simpatitzants del grup socialista''.

Després de repassar alguns dels motius ja coneguts de la moció de censura (la pujada de l'IBI, la ingobernabilitat, la falta d'aprovació del pressupost municipal, la falta d'acceptació de mandats del ple...) el nou alcalde va insistir a fer responsable a Josep Mª Iborra de la moció, per anteposar els seus interessos als del poble, i va concloure que en este moment s'obri per a Puçol una nova etapa, ''amb un govern progressista, de futur, que mira cap a davant''.

En semblants termes es va expressar Salvador Claramunt, el portaveu del Bloc, qui va repetir pràcticament els punts que han originat la moció, al mateix temps que qualificava de ''prepotent'' la gestió de l'anterior alcalde i feia una crida als simpatitzants socialistes en la població, assegurant que ''el PSOE local s'ha de regenerar, perquè fa falta el seu esforç en l'oposició perquè este poble continue progressant''.

Ximo Galcerá, portaveu de Unió Valenciana, va estar molt crític amb els desagradables incidents del dilluns i va condemnar novament ''l'actitud d'aquelles persones que van voler rebentar el ple''. Després de lamentar que no s'escoltara el que havia de dir cada portaveu, inclús ''no es va poder sentir com el nou alcalde prenia possessió del seu càrrec'', el regidor més veterà del nou equip de govern, amb quatre legislatures en el càrrec, va arremetre contra Iborra, ''per haver intentat jugar amb tots els partits de l'oposició per a vore si aconseguia el vot que li feia falta per a tirar endavant els pressupostos''.

En el seu detallat repàs als motius de la moció de censura, el futur regidor d'hisenda i personal va recordar que Iborra s'n'ha anat ''deixant un deute de nou-cents milions de pessetes, crèdits firmats fins al 2025, pendent d'aclarir el tema del recaptador municipal i amb el patrimoni municipal vendible completament fulminat''. A pesar de tot, va invitar al nou equip de l'oposició a què es pose a treballar pel poble.

Va tancar les intervencions el portaveu popular, Mariano Sanchis, el qual també va condemnar els lamentables fets duts a terme ahir en el ple ''per eixos grups minoritaris que no van saber entendre com s'ha de manifestar la llibertat d'expressió''. La seua breu intervenció va servir per a recordar que la moció de censura és ''un acte democràtic més, a què s'acudix en casos extrems, com la manifesta situació d'ingobernabilitat que viu Puçol'' i, finalment, va fer una crida als més escèptics, recordant-los que ''ja hem demostrat que podem posar-nos d'acord, per la qual cosa portarem avant un govern ferm i unit''.

De moment, no hi ha novetats significatives, encara que el nou alcalde va admetre que esta mateixa setmana es

21 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres