Les associacions de Puçol ens conten la seua història (1): Agrupació Coral Puçol

Les associacions de Puçol ens conten la seua història (1): Agrupació Coral Puçol

L'any 1995 s'inicia per part de l'Ajuntament de Puçol i el nostre director Sergi Rajadell, la formació d'una escola de cant amb l'objecte de difondre la música vocal entre els veïns de la nostra població i donar ocasió de participar activament a tots aquells aficionats que ho desitjaren.

Va tindre una gran acollida, es van matricular unes seixanta persones en les diferents veus de les quals es compon una coral.

Paral·lelament, es funda l'AGRUPACIÓ CORAL DE PUÇOL, en estes dates s'incorporen a l'Agrupació unes quaranta persones, amb uns coneixements musicals bàsics que amb il·lusió i constància va anar consolidant l'actual cor, realitzant concerts en diferents locals del poble i municipis de l'entorn de Puçol.

El repertori se sustentava en diferents estils des de polifonia ARS ANTIGA fins a música contemporània.

El curs 1996/97 es basa principalment en música de compositors valencians per a cor. La nostra agrupació ha col·laborat en distintes ocasions amb l'Orquestra Jove de Puçol.

El curs 1998/99 l'Agrupació realitza sis concerts.

1r. Concert de Pasqua a l'església Santa Marta.

2n. Concert a Benicalap actuació conjunta Agrupació Coral i Coral de Benabites.

3r. Participació en el 1r Festival de corals de Silla.

4t. Col·laboració amb l'orquestra Jove de Puçol en el 1r Festival d'Orquestres.

5é. Concert Nadalenc Organitzat per l'ASS de comerciants de Sagunt.

6é. Concert en la Casa de Cultura.

A partir del curs 1999/2000, l'agrupació, més que créixer quant a persones, ha anat creixent en la importància dels concerts a realitzar dels quals cal destacar el de música antiga en la Parròquia de Santa Marta i la Missa Haendel a l'església dels Sants Joans (este mateix concert es repetix a l'església Santa Begonya del Port de Sagunt, a la parròquia de Santa Marta i al Teatre Romà de Sagunt).

A Santa Marta s'han fet prou concerts per la seua extraordinària acústica. El 8 de Setembre es realitza una missa en alemany als Sants Joans. Fa diversos anys es va efectuar un intercanvi cultural amb la població francesa de Noisiel. En este esdeveniment vam realitzar un concert en francés en el qual s'interpretava distints estils de música.

En el 2000 vam celebrar un concert amb temes de The Beatles en els jardins de Monestirs.

L'agrupació ha cantat obres d'importantíssims autors com: Mozart, J.B.Bach, Josquin Despres, Mendelssohn, Juan de la Encina, Debussy o Orland Di Lasso i poetes com Ausias March o Athualpa Yupanqui.

Sense desmeréixer cap dels concerts anteriorment referits, diríem que la nostra obra cimera ha sigut Carmina Burana de Carl Orff, que vam interpretar al costat de les agrupacions següents:

-Agrupació Coral del C.C. Sant Vicent Ferr

27 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres