Juan Àvila firma una vesprada de toreig amb majúscules

Juan Àvila firma una vesprada de toreig amb majúscules

Juan Àvila va tornar a fer l'entrada en comitiva en la plaça de bous de València dimarts passat 20 de Juliol, acompanyat per dos toreros de dinastia, ''El Capea'' i Ambel Posada, per fi Juan torejava en fira, (no ho va poder fer en la de Falles per culpa dels de la ''sense raó''). Torejar en fira és diferent, se nota en el públic però sobretot se nota en la premsa, en fira estan tots els mitjans de comunicació, i la responsabilitat és, si és el cas, molt major, però açò a Juan no li va pesar, al contrari, li va servir com estimule i va eixir a la plaça decidit a demostrar que serà torero.

Ha sigut sens dubte la seua millor vesprada a València, complet en els seus dos jònecs, i efectiu a l'hora de matar, va armar un verdader embolic en la plaça i un enrenou en els estesos, no sols ja als seus paisans de Puçol, que com sempre van ser molts els que van estar per a recolzar-lo, sinó a tot el públic que va omplir mes de mitja plaça.

Després d'este gran èxit, la seua agenda comença a estar realment ajustada: divendres 23 de juliol Les Vendes (Madrid), dissabte 24 de juliol Garlin (França), dissabte 31 de juliol Íscar (Valladolid), dimecres 1 de setembre Colmenar Viejo (Madrid) i divendres 17 de setembre Múrcia.

Com prova del seu triomf a València, transcrivim a continuació, alguns retalls de premsa a nivell de València i de tot Espanya.

''A l'acabar la correguda, com en els vells temps, la bona gent valenciana parlava il·lusionada de Juan Àvila en una espècie de fumata blanca: ''Habemus torero''. L'embolic muntat és dels grossos'' (ABC).

''Este Juan, ros i quin xaval, es va expressar amb tanta rotunditat com a valor. I el que és més il·lusionant: va fer gala de tants coneixements bàsics, com propostes d'un futur prometedor'' (Levante).

''Un altre Torero a la vista a València. acaba de nàixer pràcticament en el terreny artístic, té molt bon concepte del toreig. i ben siga pel valor en estat pur i brut que atresora, bé perquè el xicot ho entén així, fa coses que són autèntica meravella'' (El Mundo).

''Si la vespra els títols es va portar Castella, l'argument d'ahir va ser absolutament valencià. El va firmar Juan Àvila, de la mateixa horta, de Puçol'' (Las Provincias).

''Al final un triomf contundent i indiscutible que posa al torero de jònecs de Puçol en la llançadora per a entrar en altres places d'Espanya en el que resta de temporada'' (Burladerodos.com).

''I així va ser, una altra vegada el comandament i el tremp van ser el sinó de la labor de Juan Àvila. Algú va dir: ''Ací hi ha torero'' i una ho subscriu'' (La Razón).

''El nou diamant de la terra quasi arrasa. S'anomena Juan Àvila, és de Puçol i s'ha fet de la mà de Luciano Núñez''

28 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres