Les associacions ens conten la seua història (5): Associació Extremenya

Les associacions ens conten la seua història (5): Associació Extremenya

L'Associació Extremenya Horta Nord de Puçol es va fundar l'any 1998, quan l'alcalde era el Sr. Josep Vicent Cuello Piedrafita.

La idea de formar l'associació va sorgir, i es transcriu literalment del llibre d'actes: ''A principis del 98 va haver contactes entre el Centre Cultural Extremeny de Benetússer i uns pocs extremenys de Puçol, i es traslladen les inquietuds de ser extremeny a l'Ajuntament de Puçol, el qual va veure d'interés este moviment cultural fins a tal punt...'' A continuació, va haver-hi una conversació entre l'alcalde, abans citat, i el primer president de l'Associació, que va ser el Sr. Hipólito Terrón Batalla, un extremeny de la localitat de Santiago de Alcántara.

Els estatuts de l'Associació van ser aprovats en la primera reunió que es va mantindre, hi estaven presents el Sr. Alcalde, el representant del Consell de Comunitats de la Junta d'Extremadura, el Sr. Carlos Durán, el president del Centre Cultural Extremeny de Benetússer, així com extremenys i extremenyes residents a Puçol. El nombre inicial de socis i sòcies va ser de 16. Ara en sumen 74, sense comptar amb els xics i xiques majors de 14 anys, que aplicant la nova llei d'Associacions, hi podran ser socis també.

En un principi, el domicili social de l'Associació es va fixar en la casa de la Cultura de Puçol, però quan es va construir l'Espai Social La Barraca, l'Excel·lentíssim Ajuntament de Puçol ens hi va cedir un local on es va fixar el nou domicili social.

Finalitats de l'associació:

-La promoció de tota classe d'activitats de caràcter social, cultural, recreatiu, benèfic i esportiu que signifiquen la presència dels emigrants extremenys en esta terra i que impliquen la seua integració amb els ací residents i el manteniment dels vincles que ens unixen a Extremadura, a les seues gents i a la seua cultura.

-La promoció, quan els seus mitjans i estatut jurídic ho permeten, de totes les accions que s'orienten darrere del desenvolupament econòmic i social dels extremenys.

Les activitats de l'Associació són molt variades. Moltes de les quals estan obertes a tots/es els/les ciutadans/es de Puçol i es publiquen en els mitjans informatius de la localitat. Bàsicament són les següents:

1. Excursions.

2. Setmana Cultural: concursos i trobades esportives.

3. Trobades gastronòmiques: Dia de la truita, Matança, Sardinada de Sant Joan, Paelles i Sopar amb immigrants del Centre d'acollida.

4. Participació activa en les festes populars de setembre: aportació d'un grup de dansa, ofrena de flors, etc.

5. Participació en les ofrenes florals en les falles de València i Puçol.

6. Carnestoltes.

7. Romeria Mare de Déu de Guadalupe a Benetússer

8. Exposicions: e

02 Agost 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres