Les associacions ens conten la seua història (3): Ames de Casa Tyrius

Les associacions ens conten la seua història (3): Ames de Casa Tyrius

L'associació ''Ames de Casa Tyrius'' de Puçol naix gràcies a la inquietud d'un grup de dones preocupades per potenciar el paper de la dona en la nostra societat.Després de diverses reunions amb distintes associacions semblants i membres del Consistori va veure la llum definitivament el 9 de març de 1988.

A l'abril d'este mateix any va assumir la presidència Asunción Panadero, i comença el seu camí amb diverses activitats com a tallers, xarrades i viatges, tot això a pesar de la precarietat de les seues instal·lacions.

El primer aniversari es va celebrar amb gran èxit amb un berenar al restaurant Puçol i una desfilada de models a càrrec d'estes associades.

Ascensión Forner va cessar com a presidenta l'1 de novembre i entra en el seu lloc Eloisa Rosa.

Durant esta segona etapa nostra associació va anar creixent tant en nombre de sòcies com en activitats i viatges culturals. Es va viatjar a diferents punts de la nostra comunitat, a Tenerife, Lanzarote, Andalusia, Astúries i també a Lourdes i Portugal.

El 9 de maig de 1998 es va celebrar el 10é aniversari amb un concert en la Casa de la Cultura i una jornada gastronòmica. Van assistir-hi, amb els seus plats típics, diversos pobles d'Horta Nord i el Camp de Morvedre i van col·laborar alguns restaurants de la localitat.

L'11 de novembre de 1998 va dimitir com a presidenta Eloisa Rosa i dos mesos més tard va entrar en este càrrec Pilar Bosch, s'inicia així la tercera etapa de la nostra Associació.

En esta tercera etapa tant la seua presidenta com la Junta Directiva, s'han marcat uns objectius que es van aconseguint, gràcies al seu esforç desinteressat, es busca tot tipus d'activitats per a les associades en relació amb la formació, desenvolupament personal i cultural i artesania. Els objectius són:

• Oferir alternatives a través de les activitats com una possibilitat diferent d'emprar el seu temps lliure.

• Aconseguir el major grau de participació activa i implicació personal en les distintes activitats.

• Adquirir els coneixements, destreses i tècniques bàsiques de les diferents artesanies i tallers.

• Fomentar el coneixement i desenvolupament personal.

Informar en temes relacionats amb l'àrea de la dona que siga del seu interés.

• Possibilitar, a través de les activitats, espais on les participants reflectisquen les seues pròpies inquietuds i interessos.

31 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres