Les associacions ens conten la seua història (8): Ballant Ballant

Les associacions ens conten la seua història (8): Ballant Ballant

Juny 1999. Creació i constitució de l'Associació Cultural Ballant Ballant.

L'Associació cultural Ballant Ballant de Puçol va ser creada per un grup de persones amb inquietuds socials, per als amants de la música i del ball. Té com a principal objectiu fomentar el desenvolupament, investigació i difusió de la cultura del ball en parella en la seua acceptació natural de l'activitat natural sorgida espontàniament per al gaudi de qui la practica.

Per a esta associació, la cultura del ball comprén: la música, les lletres, els seus orígens, la seua història i la seua evolució. També és el nostre objectiu facilitar la pràctica del ball com a activitat ludicocultural, beneficiosa per a l'individu i la seua relació amb els seus semblants.

 

Abril 2001. Intercanvi sociocultural amb Noisiel (França), poble agermanat amb Puçol.

L'Associació cultural Ballant Ballant va tindre la sort d'estar seleccionada al costat de l'Agrupació Coral de Puçol per a realitzar este viatge.

Noisiel és una ciutat que està molt a prop de París (uns 20 km. aproximadament) i, en conseqüència, molt prompte estàs en la capital de França, la ciutat de la llum, amb tot el que açò representa sobretot per a les persones que no l'havien visitat anteriorment: Torre Eiffel, passeig pel Sena amb el Bateau Mouse, el barri llatí, Pigàl, l'Arc del Triomf, els Campos Elisis i un llarg etcètera de monuments. Conclusió: l'estada en la ciutat va ser molt curta ja que un dels dies el vam aprofitar per a visitar Euro Disney, parc temàtic totalment encisador, encara que ens va passar igual que amb la ciutat, va haver-hi poc temps per a visitar-lo. En qualsevol cas, una experiència molt positiva, per a tornar-hi.

 

Octubre 2001. Col·laboració de l'Associació amb l'Agrupació de Penyes.

Unes trenta persones de l'associació vam participar en un acte de germandat amb l'Agrupació de Penyes de Puçol. Vam fer una dinar i a la vesprada va intervindre el grup de ball en la festa del 9 d'Octubre.

 

Desembre 2001. Viatge de l'Associació a Salou (Tarragona).

Un viatge de relax, ja que en eixes dates la zona que vam triar estava en temporada baixa i això suposa tranquil·litat. Destacar que vam tindre molt bons serveis.

 

Agost 2002. Viatge de l'associació a Segòvia.

Viatge eminentment cultural, ja que la ciutat de Segòvia té molta història, és xicoteta i acollidora. Cal destacar de tots els monuments l'Aqüeducte (una obra molt curiosa per la seua construcció) i l'Alcàsser, molt ben conservats, ja que la ciutat depén del turisme i també, com no, comentar que el plat estrella de la gastronomia de la zona, el cochinillo, està boníssim. En definitiva, un viatge molt interessant.

 

Novembre 2002. Col·laboració amb la Regidoria de Cultur

17 Agost 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres