Les associacions ens conten la seua història (7): ASVAT

Les associacions ens conten la seua història (7): ASVAT

L'Associació de Pensionistes i Tercera Edat ASVAT naix en 1977. Les seues sigles corresponen a la denominació següent: Associació Sindical de Veterans i Accidentats del Treball.

Entre els seus fins fundacionals està representar, defendre i promoure els interessos específics dels jubilats, pensionistes i tercera edat procurant la millora de les seues condicions de vida, principalment en l'àmbit econòmic, social, assistencial i cultural.

En 1981 es modifiquen els estatuts per a  denominar-se Associació de Pensionistes i Tercera Edat ASVAT i el 12 de febrer de 1988 van sofrir una nova modificació.

El primer president va ser Jose Claramunt, ''Tio Cuerpo'' i els següents van ser Jose Mª de la Concepció Martí, Juan Bautista Claramunt i l'actual, Joaquín Esteve.

La seua primera seu es trobava en un local en la plaça del País Valencià i, posteriorment, es va traslladar en 1980 a la Cooperativa Agrícola en la plaça 25 d'abril.

En anys posteriors van traslladar el seu local a distintes parts de la població: en 1990 es van mudar al carrer de Morvedre, 42, a mitjans dels 90 van passar al local en Verge al Peu de la Creu (en una casa particular), en 1999 es van ubicar en l'Espai Social la Barraca i des de 2003 la seua seu es troba en el CEAM.

Les seues activitats al principi es van centrar realitzar diversos viatges, alguns dinars i la romeria al Cabeçol. Posteriorment, han augmentat les activitats amb més viatges (Oceanogràfic, Benidorm), berenars, sopars, excursions comercials i la celebració del dia del Sant Patró (Sant Àngel de la Guarda) que es realitza un any, en la parròquia de Santa Marta i un altre, en la dels Sants Joans.

13 Agost 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres