El sopar popular congrega més de 2.400 veïns a la plaça del País Valencià

El sopar popular congrega més de 2.400 veïns a la plaça del País Valencià

És una de les tradicions plenament arrelades amb el caràcter popular de les festes de setembre: una nit es reunixen tots els veïns a sopar junts i, a continuació, la jornada es prolonga amb un acte cívic, destinat a reflexionar i compartir la festa amb aquells que no poden disfrutar d'elles.

Enguany, la plaça del País València va ser, novament, l'escenari elegit per al sopar, a la qual s'havien inscrit 2.415 comensals. D'ells, més de 1.500 situats dins de la mateixa plaça i la resta en els carrers dels voltants.

''La inscripció és imprescindible perquè l'Ajuntament s'ocupa de col·locar les taules i cadires'' -explica el regidor de festejos, Juan Claramunt-, ''al mateix temps que oferix vi, refrescos, aigua, papes, cacaus i olives... amb la qual cosa l'úni que falta és l'entrepà, que es porta cada un''.

Entrepà o alguna coseta més, perquè al llarg de la plaça vam poder veure a més d'un col·lectiu ben proveït de viandes: perols amb tomaca, carn a la brasa i inclús alguna paella formaven part dels plats preparats pels distints clubs i associacions que omplien la plaça.

Cal destacar que este acte es realitza gràcies a la col·laboració de la ONG local ASOM i del Club Municipal de Jubilats i Pensionistes, els que s'ocupen de la distribució de les taules, begudes i aperitius per a tots els assistents.

 

05 Setembre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres