L'advocat Carlos Verdú sorprén a tots amb les seues escultures taurines

L'advocat Carlos Verdú sorprén a tots amb les seues escultures taurines

Des de fa dos anys, la sala d'exposicions de la Casa de Cultura reserva la primera quinzena de setembre per a mostrar el públic una obra que estiga relacionada amb les festes populars i patronals i, preferentment, amb els bous, un dels grans al·licients dels festejos.

Enguany, del 2 al 17 de setembre, tots els dies laborables de 18 a 21 hores està oberta al públic l'exposició d'escultures taurines de Carlos Verdú, un home que va sorprendre a gran part dels assistents a l'acte d'inauguració per la bellesa dels treballs en bronze, ja que pocs eren capaços d'associar a este conegut advocat i president de la societat civil Els Monestirs amb l'autor d'aquelles escultures riques en detalls taurins.

El gerent de la Casa de Cultura, Chema García, va obrir l'acte d'inauguració recordant precisament eixe interés per presentar els veïns de la població un tipus d'exposició vinculada al món taurí durant les festes: pintures i cartells han sigut l'oferta d'anys anteriors, completades en esta ocasió amb escultures.

Salvador Claramunt, regidor de cultura, va ser un dels primers a manifestar públicament la seua sorpresa pel nivell artístic de les escultures exposades, una labor que mai havia associat amb l'autor, ''a qui conec per altres aspectes de la seua vida laboral com a advocat''. Després de valorar molt positivament els treballs presentats ''que demostren els molts anys d'experiència en el tema'', Claramunt va tancar el seu discurs obrint les portes de la Casa de Cultura a l'autor per a altres facetes de la seua vena artística: ''ja parlarem per a veure si els quadros de Carlos Verdú també són tan bons com les seues escultures i, qui sap, potser puguem exposar-los ací pròximament''.

''Per què realitze escultures taurines? Per tres motius: necessitat, afició i atracció''. Amb este joc de paraules començava el seu discurs d'inauguració Carlos Verdú, davant de les seixanta persones que van acudir dijous dia 2, a les huit de la vesprada, a la presentació de l'exposició. ''Sent ma mare pintora, és un problema genètic: tinc la necessitat d'expressar-me d'una altra forma des de fa més de trenta anys, per això realitze escultures. I sóc aficionat als bous des de xicotet, d'ací eixa atracció que sent cap a la plasticitat de la festa nacional i que he intentat plasmar en estos bous de bronze que formen la col·lecció de tauromàquia''.

En la seua intervenció, plena de paraules d'agraïment a l'anterior i a l'actual corporació municipal, que són els que li han permés mostrar la seua obra artística en el seu poble, Verdú també va tindre temps per a reclamar major atenció al món taurí a Puçol ''ja que el bou és un fet diferenciador del nostre país, únic i inimitable, que està en totes les festes populars, incloses les de Puçol, un poble que compta amb una afició excel·lent que bé es mereix una plaça de bous''.

El capot llançat per l'escultor va ser arreplegat per l'alcalde, Juanma Busto, qui va acceptar l'envit però va recordar que ''no sóc un aficionat als bous, però reconec la importància de Juan Ávila i els festejos taurins. No obstant això, la plaça de bous tardarà a arribar, perquè no és una prioritat per a este equip de govern''. A pesar d'esta negativa, l'alcalde va acabar la seua intervenció assumint que cal recolzar aquelles persones que, com Juan Àvila, passegen el nom de Puçol per tot arreu.

 

07 Setembre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres