La nit de paelles: obert fins a l'alba

La nit de paelles: obert fins a l'alba

Es va superar amb escreix el nombre d'inscrits l'any passat, i els 4.047 comensals que van participar en la nit de paelles dissabte passat, 4 de setembre, confirmen que esta és una de les vetlades de major èxit de les festes, per damunt de la presentació dels festers, l'acte cívic  o el concert de Merche.

''Des de l'Ajuntament estem potenciant aquelles activitats que la població recolza amb la seua presència i no hi ha dubte que la nit de paelles i la de playbacks són dos dels actes en què els veïns es bolquen, a més partipar directament, per això el nostre interés a col·locar-los en les dates més adequades, com les nits del dissabte i diumenge''.

Amb esta afirmació, Juan Claramunt, regidor de festes, confirma l'interés municipal per un acte en què el treball el posen tots, encara que la infraestructura és fonamentalment municipal. Enguany es van instal·lar 550 taules i 4.400 cadires i, com sempre, l'Ajuntament es va ocupar dels ingredients bàsics: 610 quilos d'arròs, 255 litres d'oli, 5.000 quilos de llenya i altres 5.000 quilos de llenya fina.

''I com a novetat'' -continua el regidor-, ''enguany hem repartit sis-centes melons d'alger en esta nit perquè és un tipus de postres que té gran acceptació en estes dates, com va quedar demostrat el divendres en la volta a peu, on també es va invitar als corredors a refrescar-se amb este producte típic de la nostra horta''.

La nit es va completar amb l'actuació de l'orquestra Kentucky i dos sessions de discomòbil. Això sí, va haver-hi un ressopó a càrrec dels festers, els que sobre les dos de la matinada van repartir a tots els assistents un altre producte típic de la terra: generosos gots d'orxata valenciana.

Així, no és estrany que la vetlada es prolongara fins a les set del matí i que un bon nombre de jóvens (i no tan jóvens) no abandonaren la plaça del País Valencià fins que ja hi havia amanegut.

 

13 Setembre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres