La nit de playbacks es consolida com un acte imprescindible en les festes

La nit de playbacks es consolida com un acte imprescindible en les festes

Durant unes setmanes va ser un dels actes de les festes sobre els quals més dubtes es tenien: la nit de playbacks estava en l'aire per la insubordinació realitzada per les falles de Puçol, els que a principis de juliol van exigir el cobrament d'uns deutes pendents per la falta d'aprovació del pressupost municipal. Si no cobraven abans de l'estiu, no actuarien en els playbacks ni en la cavalcada, el que en definitiva acabava creant incertesa sobre el futur d'estos actes.

Finalment, la cavalcada es va suspendre, encara que no per l'absència de les falles sinó per la pedra que va caure la nit del divendres, 3 de setembre. Però els playbacks van eixir avant i ho van fer encara amb més novetats que en els anys anteriors.

Per a començar, quatre actuacions van ser en directe: tres a càrrec de Manuel Martos, el representant de la Unió Democràtica de Pensionistes i una altra del mariachi portat per a l'ocasió por la penya L'Afició. A més, va haver-hi regals per als assistents, proporcionats pel Departament de Festes a la penya Arròs en llebre per a repartir durant la seua interpretació de la cançó de l'espot de Coca Cola: ''Del pita del''.

I com sempre, va haver-hi molt de públic: a les 1.500 persones que seguien l'acte còmodament asseguts en les cadires instal·lades en la plaça del País Valencià, totes elles ocupades, cal sumar quasi un miler més de veïns que seguien les actuacions des dels bancs o els voltants de la plaça.

Molt de públic i molts participants. Als ja citats (Arròs en llebre, L'afició i la UDP) cal sumar la penya El barri, l'agrupació de penyes, el centre júnior Caminar, la comissió del 7 de setembre del 2005 i, per descomptat, els festers i festeres d'enguany. En total, uns huitanta participants, tots ells amb dos actuacions com a mínim, el que va permetre muntar un espectacle de quasi dos hores en què es van interpretar vint temes musicals i un epíleg final amb els huitanta protagonistes damunt de l'escenari interpretant (o una cosa així) l'inevitable ''Paquito, el xocolatero''.

L'èxit d'esta nit, celebrada el diumenge 5 de setembre, confirma una vegada més que la clau per a l'èxit en molts actes està en la participació directa dels veïns, com demostren la nit de paelles, la cavalcada o, ja ho hem dit, els playbacks. O dit d'una altra manera, els ciutadans no sols volen ''veure'' la festa, sinó també ''fer-la''.

 

16 Setembre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres