Mantindre's en forma també en les festes: les competicions esportives

Mantindre's en forma també en les festes: les competicions esportives

Des de la seua mateixa denominació, les festes de setembre es definixen com ''populars i patronals'', d'ací la importància de compaginar els actes religiosos amb els de participació dels veïns, i més si tenim en compte que en molts casos estos actes són organitzats pels propis col·lectius locals.

En este context, les competicions celebrades la vesprada del divendres 3 de setembre suposen l'aportació dels clubs esportius a la setmana de festes. Handbol, basquetbol, futbol-sala, petanca, esquaix, futbol, frontenis, galotxa i tenis van ser enguany els col·lectius participants... bé, ho anaven a ser, perquè el temporal del divendres (que va concloure amb una històrica granissada a la nit, durant la cavalcada) va impedir que totes les competicions es realitzaren, quedaren ajornats el tenis masculí i el futbol.

''Bé per ser partits celebrats en el Palau d'esports o bé per l'esperit de sacrifici dels competidors, la veritat és que a pesar de la pluja les competicions es van celebrar i, per tant, ens reunim sobre les huit de la vesprada per a realitzar l'entrega de premis i el vi d'honor en la cafeteria del poliesportiu'' -recorda el regidor de festes, Juan Claramunt-. ''Encara que també els polítics pareixia que estàvem en plena competició, perquè en una sola vesprada vam haver-hi d'estar presents i entregar els premis en la volta a peu, el berenar de la tercera edat i les finals esportives''.

Sense perdre de vista les finestres, on es podia comprovar que la pluja anava en augment, però sense llevar ull a la taula ben proveïda de viandes, els guanyadors de les distintes categories insistien que l'important és participar... potser per això alguns ja no estaven en eixe moment en l'entrega de premis: tot just finalitzar el seu torneig havien baixat a l'avinguda Font de Mora per a apuntar-se en la volta a peu.

L'important és participar, però com va haver-hi premis, heus ací la llista dels guanyadors... i perdedors.

El torneig triangular entre handbol, basquetbol i futbol-sala  va tindre com a guanyador en els partits d'handbol i basquetbol al club de futbol sala, i en la competició de futbol sala al club d'handbol.

El torneig de petanca per parelles, organitzat pel club municipal de jubilats i pensionistes, va finalitzar amb Pascual Gracia i Clemente Ferreiro en tercera posició; Leandro Ordóñez i Sebastián Gomáriz com a subcampions; i Vicente Díez i Miguel Albarracín com a guanyadors.

Javier Martínez va perdre la final d'esquaix enfront de Raúl Vilena, que es va proclamar campió.

En frontenis es va donar una curiosa anècdota: al complir-se el temps assignat anaven guanyant la partida Vicente Sanchis i Carlos Sanchis, els que en una ostentació de seguretat en les seues possibilitats van decidir que la partida finalitzara als reglamentaris 31 punts... i van perdre davant de Javier Martínez i Raúl Villena!

Dels campionats de tenis, ressaltar el triomf (com quasi sempre) d'Ana Torres en la categoria femenina, qui es va imposar en la final a Carla Yeste. I de Jaime Bonet enfront de Pablo Bonet en la categoria aleví. Finalment, Eliseo Ordiñaga va fer valdre la seua condició de president del club i, en companyia de Rafa Martínez, es va adjudicar la final de dobles enfront d'Abel Orero i José Blasco.

Mentrestant, en la pista de galotxa, Jorge Va amistar es proclamava campió del torneig, derrotava en la final  Sergio Martínez.

Queda pendent l'emocionant encontre de futbol programat finalment per al dimecres 15 de set

15 Setembre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres