Caminar, Arròs en llebre, El colpet i els pares dels festers vencen en la cavalcada

Caminar, Arròs en llebre, El colpet i els pares dels festers vencen en la cavalcada

La pluja del 3 de setembre havia obligat a suspendre precipitadament la cavalcada. Després de l'esglai inicial d'alguns dels participants i del mateix públic, a qui va sorprendre la pedra en ple carrer, des del Departament de Festes es va estudiar una data per a repetir-la. Finalment, el divendres 10 es va dur l'esperada desfilada d'associacions, carruatges, festers, disfresses i, per descomptat, festeres.

No tots van poder acudir a la nova cita, perquè l'Agrupació de penyes i l'Associació ecologista La Costera es van despenjar de l'acte, encara que van ser substituïts per dos carrosses infiltrades que no s'havien inscrit prèviament. De totes maneres, ningú va notar la seua absència: les ganes de festa i el bon humor regnant en tot el recorregut van posar una vegada més de manifest les enormes ganes de tots els participants (inclòs el públic, una part fonamental d'este tipus d'actes) perquè tot funcionara a la perfecció.

I va funcionar tan bé que els quatre membres del jurat ho van tindre molt difícil a l'hora d'elegir els premiats. Sara León (representant d'ASOM), Julia Martín (de la UDP), Juani Balaguer (també d'UDP) i Mercedes Romero (de l'Agrupació Coral) havien d'elegir els quatre guanyadors després d'examinar detingudament el pas dels catorze col·lectius participants, a més dels festers i festeres.

Precisament, els festers a cavall iniciaven la llarga comitiva, seguits de dos carruatges en què s'acomodaven les festeres (la seua vistosa carrossa va quedar inservible després de la granissada de la setmana anterior). Després d'ells, els pares i mares dels festers revivien les desfilades de moros i cristians, seguits dels festers infantils. Després, cada u amb la seua disfressa col·lectiva, desfilaven la Penya El Colpet, el Centre júnior Caminar, la Penya Arròs en llebre, la Penya El Barri, els festers casats i els festers de l'any que ve, acompanyats de dos xarangues i una banda de tabal i dolçaina.

Davant de les més de mil persones que esperaven en la plaça del País Valencià, van ser l'alcalde, Juanma Busto, i el regidor de festes, Juan Claramunt, els encarregats d'entregar els premis d'enguany, que van ser atorgats a: la millor disfressa, el Centre júnior Caminar; la millor carrossa, la Penya Arròs en llebre; el premi a la participació, Penya El Colpet; i el premi al col·lectiu, per als pares i les mares dels festers.

Després d'arreplegar els premis i la protocol·lària foto de record, tots els participants es van capbussar en el ball de disfresses que va començar, com no podia ser d'una altra forma, amb Paquito el xocolater... encara que després la discomòbil va pujar els decibels per a mantindre desperts i en marxa un bon nombre de veïns que va decidir prolongar la vetlada fins a les quatre del matí.

 

24 Setembre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres