Puçol aprova el seu pressupost amb els vots a favor d'Entesa, Bloc, Partit Popular, Unió Valenciana i l'abstenció del PSOE

Puçol aprova el seu pressupost amb els vots a favor d'Entesa, Bloc, Partit Popular, Unió Valenciana i l'abstenció del PSOE

Divendres passat 17 de setembre el ple de l'Ajuntament de Puçol va aprovar els seus comptes anuals amb els vots a favor d'Entesa, Bloc, Partit Popular i Unió Valenciana i l'abstenció del PSOE.

Va ser Ximo Galcerá, regidor d'Hisenda, qui va començar explicant les raons per les quals, a estes altures de l'any, encara no s'havia aprovat el pressupost: ''el primer motiu és evident, la moció de censura i els consegüents canvis que ha provocat, i el segon és la valenta decisió que hem hagut d'adoptar respecte a l'empresa pública Gespul. La seua situació resultava més que preocupant i se'n feia necessària dissolució, ja que generava constants pèrdues i ara ja estava gastant part dels diners de les quotes d'urbanització del sector 5 per a pagar les nòmines i altres gastos''.

Per a Ximo, el PSOE és l'únic culpable d'esta situació i va recordar que ''esta és la quinta empresa pública del govern socialista que tanca en deu anys''. A partir d'ara, l'Ajuntament assumirà el personal que treballava en Gespul i també la finalització de les obres d'urbanització de la platja.

Quant a les línies generals del pressupost, el regidor d'Unió Valenciana va explicar que es tractava ''d'uns comptes realistes, austers, amb la important baixada dels sous dels membres de l'equip de govern i la congelació de les subvencions a les associacions''.

En el seu torn d'intervenció, el portaveu del partit socialista, Josep Mª Iborra, va mostrar el seu malestar per les formes de l'actual equip de govern, ja que, segons ell, ''no s'ha convocat junta de portaveus, després d'haver estat tot el mes d'agost esperant la telefonada. Tan sols se'ns ha citat per a una comissió informativa, i a més per a mostrar-nos un pressupost calcat al que en el seu moment va presentar el PSOE''. També va acusar l'actual equip de govern de la dissolució de Gespul, ''una empresa que té per objectiu promoure vivendes per als jóvens i la gent amb menys recursos de la població. A més m'agradaria recordar que, en aquell moment, tots aprovaven per unanimitat els comptes de Gespul''.

Per la seua banda, el portaveu del Partit Popular Mariano Sanchis, va voler recordar al PSOE que ''ells ja tenien previst prendre mesures amb Gespul quan estaven governant'' i els va llançar una pregunta ''a quin dels tres o quatre pressupostos és calcat este que hui presentem nosaltres?''. Mariano va finalitzar la seua intervenció destacant que estos comptes són fruit del diàleg i del consens, i no de la imposició com era habitual amb el PSOE en el govern.

A continuació, va prendre la paraula Salvador Claramunt, portaveu del Bloc, que va destacar que s'havien reduït partides com ''protocol, altres gastos d'alcaldia, periòdic local i sobretot les partides destinades a sous de l'equip de govern. A canvi, s'ha produït un augment en altres aspectes, com la cooperació internacional o les beques per als llibres de text dels escolars''. Va finalitzar la seua intervenció recordant al PSOE que Gespul ''genera pèrdues des de 1997 i que a partir d'este moment  s'obri una nova etapa de normalitat amb un govern que treballarà per l'interés general del poble''.

Per la seua banda l'alcalde, Juanma Busto, va voler recordar a Josep Mª Iborra que en el seu període com a alcalde ''tan sols es van construir trenta vivendes de protecció oficial, balanç molt pobre per a una empresa, Gespul, que en els seus inicis sí que era social, però que més tard s'havia convertit en una càrrega, ja que no feia més que generar pèrdues''. També va recordar en la seua intervenció que ''s'ha reduït el gasto en festes, s'han congelat les subvencions a les associacions i els tres nous càrrecs de confiança amb què comptarà l'equip de govern cobraran menys que els dos que tenia el PSOE''.

Finalment, es va sotmetre el pr

21 Setembre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres