Festes del Barri (3): història de la penya taurina 'El barri'

Festes del Barri (3): història de la penya taurina 'El barri'

Des de la seua fundació en 1992, la Penya Taurina El Barri ha pretés, no centrar-se només en l'organització dels festejos taurins, sinó obrir-se a la societat, duent a terme actes en què pogueren participar tots.

A continuació farem un breu repàs dels actes culturals desenvolupats per la nostra associació en estos anys.

En els anys 1994 i 1995, la Penya, junt amb diverses entitats d'àmbit agrícola, va celebrar dos fires agrícoles que van comptar amb una gran afluència d'expositors i també de públic. Paral·lelament a estes, es van organitzar una sèrie de xarrades-col·loqui sobre el món de ''els bous al carrer'' a Puçol i a altres localitats. Eixe mateix any es va crear el famós Tronaor (bou de cartó), el qual divertix els xiquets ja fa prop d'una dècada.

L'any 1995, durant la commemoració del vint-i-cinc aniversari de la coronació de la Mare de Déu al Peu de la Creu, la confraria, invita la penya a la participació en l'ofrena de flors. A partir d'eixe moment, la Penya no ha deixat d'assistir-hi.

En 1997 comencen a desenvolupar-se els primers actes populars, gràcies a les aportacions econòmiques de l'Excel·lentíssim Ajuntament. Eixe any, aprofitant que la penya es fa càrrec dels festejos taurins del 7 de Setembre i quedava un dissabte lliure, se celebra la popular Sardinà, que es va mantindre fins a l'any 2002, es va anar incrementant any rere any, els quilos de sardina, i augmentant com no, l'assistència de públic. Este acte, sempre s'acompanyava de jocs infantils i Xocolatà per als més xicotets, i una cavalcada amb la participació de la gent del barri la setmana següent.

L'any 2003, la Penya decidix canviar l'acte de la Sardinà per l'elaboració d'una paella gegant, que albergarà al voltant de mil cinc-cents comensals en la plaça del País Valencià.

Així mateix, la Penya Taurina El Barri també ha col·laborat al llarg d'estos anys en les campanyes solidàries d'ASOM, Setmana taurina, homenatge a Paco Ramón, homenatge a emboladors, etc.

Un article d'Alfonso Ávila Bayarri.

 

22 Setembre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres