Exposició de fotos sobre els 25 anys de festa taurina en El Barri

Exposició de fotos sobre els 25 anys de festa taurina en El Barri

Corria l'any 1979 quan dos aficionats locals van posar tot el seu interés a estendre la festa taurina al barri de Sant Claudi. Amb l'aportació econòmica de nombrosos veïns (a mil pessetes per barba) van aconseguir posar en marxa una idea que ja va ser imparable.

Uns anys després, en 1992, es formava la primera comissió taurina de la població i la seua espenta va ser prou per a garantir que El Barri tinguera bous tots els anys, sempre al setembre, a continuació de les festes populars i patronals.

Enguany es complix el 25 aniversari d'aquell primer bou i la penya taurina El Barri ha volgut celebrar-ho amb dos setmanes plena d'activitats taurines, però també culturals. Així, a més dels inevitables bous dels dissabtes 18 i 25 de setembre, en esta edició hi ha una paella gegant, bou de cartó, cavalcada, jocs infantils, xocolatà... i dos activitats dedicades a rememorar la seua ja dilatada història taurina: una exposició de fotos i un vídeo.

El dilluns 20, a les 8 vesprada, el Bar Ca el Rallat s'omplia d'aficionats locals, premsa i polítics municipals per a inaugurar l'exposició de fotografies commemoratives. Molts habituals de la festa es van donar cita per a buscar, entre les més de tres-centes fotos emmarcades, alguna instantània on s'apreciara un retall, una desencaixonada, un tall de corda, una embolada... en fi, un d'eixos moments màgics en què ells han sigut protagonistes al llarg d'estos vint-i-cinc anys.

''Hi ha més fotos a partir de l'any 93, però és perquè molts dels membres de la penya ens han portat les seues fotos personals amb eixos moments inoblidables'' -explicava Alfonso Àvila, el president de la penya, en les seues paraules d'inauguració-. ''Però no són l'única documentació disponible, també tenim tres caps de bou molt significatives, perquè entre elles està la del primer bou embolat en el barri i la del que va ser triat com a bou millor presentat de tota la comunitat''.

A les paraules d'inauguració es va sumar el regidor de festejos taurins, Juan Claramunt, el qual va destacar l'esforç realitzat pels pioners ''la labor del qual entre 1979 i 1992 va desembocar en la creació de la penya i la consolidació de la festa''. Un reconeixement que des de la seua àrea es mantindrà en el futur: ''perquè des del nou Ajuntament recolzarem tant la penya com la festa dels bous en el carrer''.

Va tancar el torn d'intervencions l'alcalde, Juanma Busto, qui va ser molt breu en les seues paraules, es va limitar a felicitar la penya i  va apostar per la continuïtat de la festa: ''amb penyes com esta, que ja porta vint-i-cinc anys treballant pels bous, estic segur que hi haurà vint-i-cinc anys més de bous al carrer''.

L'exposició romandrà oberta al públic durant tot el mes de setembre i tindrà el seu complement el dijous, dia 23, a les huit de la vesprada, al cine de la Casa de Cultura, amb l'exhibició d'un vídeo commemoratiu que arreplega les millors imatges de tots estos anys.

 

 

28 Setembre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres