Un any d'activitats per a la població i ara... a disfrutar de les festes de les penyes!

Un any d'activitats per a la població i ara... a disfrutar de les festes de les penyes!

L'Agrupació de Penyes és un dels col·lectius de la població amb una història més llarga i fructífera de Puçol. Va començar a formar-se en el 1985 com una iniciativa de distintes penyes que pretenien donar color a la baixada de caixons del 7 de setembre, el dia gran del bou a Puçol.

El que va sorgir de forma espontània prompte va anar organitzant-se i l'any següent quatre d'estes penyes (La fam, La bóta, El Vallet i El perolet) s'unien per a fundar el que hui es coneix com l'Agrupació de Penyes, el primer president  fou Juan Sebastiá, que es mantindria en el càrrec fins al 1992.

Els carnestoltes, concursos de paelles i, per descomptat, la baixada de caixons eren els al·licients d'aquells primers anys. Però prompte es van sumar noves ofertes, com la nit de playbacks, la cavalcada de reis, alguna representació teatral i l'entrega anual d'uns premis que ja s'han convertit en un dels referents culturals de la població.

Precisament, este lliurament de premis es realitza durant la primera quinzena d'octubre, coincidint amb la setmana de festes de les penyes, que enguany es realitzarà entre el 6 i el 12 d'octubre.

Estos són els actes previstos:

Dimecres 6:

A les 9 nit, sopar popular. A continuació, els assistents col·laboraran en l'arranjament del local (la nau de l'antiga estació de la RENFE). Per a ambdós tasques l'organització recomana acudir amb la camiseta negra com a vestit oficial.

Dijous 7:

Novament, l'activitat s'inicia a les 9 de la nit, amb un sopar popular. A continuació, una activitat sorpresa de la qual no se'n pot dir res més, encara que els organitzadors prometen rialles i diversió. Per a l'ocasió, el vestuari adequat dels penyistes és la camiseta grisa.

Divendres 8:

Una de les grans nits de les penyes, perquè a partir de les 8 de la vesprada comença la preparació de les paelles, que es prolongarà fins a la mitjanit, quan l'Orquestra Tornado ajudarà a baixar l'arròs (i la beguda) amb bona música fins a la matinada. Camiseta blava obligada per a poder disfrutar a límit.

Dissabte 9:

Per ser festiu l'activitat comença al migdia, amb un dinar de germanor. Una vesprada relaxada i novament a compartir taula a poqueta nit, amb l'habitual sopar popular. Si algú encara té forces per a moure's, pot demostrar les seues habilitats en la pista de ball a partir de lla una de la matinada, amb la discomòbil orquestrada per Marion. Esta nit cada membre pot acudir amb l'uniforme de la seua penya, la qual cosa sens dubte donarà més color a la vetlada.

Diumenge 10:

Una altra de les jornades fixes de les penyes: un dia dedicat completament als més menuts. S'iniciarà a les 11 del matí, amb el parc infantil. Després de l'obligat dinar de germanor (per a grans i menuts), els jocs continuaran a partir de les 4 de la vesprada, tant per a menuts (parc infantil) com per a grans (campionats molt variats). La sessió nocturna, com pareix quasi obligat, començarà amb el sopar popular i, sobre les 11 de la nit, una oferta per als més nostàlgics: Ku Manises invita a tots a ballar amb la ''festa remember''. Perquè la festa destaque més, el polo de color taronja aportarà la necessària dosi de color.

06 Octubre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres