Crònica taurina del 18 de setembre, per Salva Almenara 'Marsaga'

Crònica taurina del 18 de setembre, per Salva Almenara 'Marsaga'

D'uns anys a esta part els dos últims dissabtes de setembre són esperats amb verdadera expectació per part dels aficionats locals.

Enguany, hi havia esta expectació era major si és possible, perquè la penya taurina El Barri volia celebrar amb tots els luxes les bodes de plata de l'inici dels festejos taurins en el nostre volgut barri de Sant Claudi.

A força de ser sincers, hem de reconéixer que en el que a noms de ramaderies de prestigi es referix, no s'ha arribat al nivell aconseguit fa dos anys, amb motiu de la celebració del desé aniversari de la creació de la penya.

No obstant, el cartell de bous exhibits dissabte passat 18 de setembre no va defraudar a ningú. Primer, pel que fa a la seua presentació es referix, i segon pel seu joc, sobretot a la vesprada.

El primer bou de la vesprada pertanyia a la ramaderia de Guardiola Domínguez, anava marcat amb el número 18 i atenia al nom de Bailaor. Bou amb molta romana, perquè com deia el cartell anunciador, passava dels 700 quilos de pes, la qual cosa no va ser obstacle perquè l'animal  correguera bona part del recinte, va donar un joc acceptable.

El segon era un roig ull de perdiu de la ramaderia d'El Cahoso, de nom Tonto, amb el número 47 en el seu costellam. Bou correctament presentat i que va complir amb el seu quefer amb els corredors.

Bellavista era el nom del roig de G. Fernández Palacios, soltat en tercer lloc, marcat amb el número 58 i, igual que els dos anteriors, amb el guarisme 9. Bou molt ben presentat, tocadet de banyons, la qual cosa li feia tindre una estampa més espectacular que els dos anteriors, un poc més pobre de banyons. Pel que fa al seu joc, va ser prou paregut al dels anteriors.

Com és habitual en estos últims anys en el barri, el ramader de Cabanes, Germán Vidal, va tornar a lluir-se tant amb el rogle de vaques exhibit com amb l'espectacular parada de cabestres. El jove membre de la penya Francisco Sanfélix va ser l'encarregat de tallar-li la corda a una vaca que havia sigut embolada prèviament per Juanjo i Rallat, va finalitzar d'esta manera la vesprada taurina del primer dia de bou en el barri.

El primer bou embolat a la nit va ser Javero, de Campillo Solana. Bou amb menys presència que els altres, però que tenia l'al·licient de ser exhibit directament de caixó a pilar. L'embolada del mateix novament va anar a càrrec de Juanjo i Rallat, va ser Antonio Fort el tallador de la corda.

Bailaor, de Guardiola, va ser el segon bou de la nit. L'embolada la van realitzar Juanjo i Rallat, mentres que José Comes va ser l'encarregat d'alliberar-lo del pilar.

La jove quadrilla de ''emboladors de l'Art'' va complir amb el ritual d'embolar a Tonto,  del Cahoso, tallà la corda Juan José Borrás Ribelles.

Juanjo i Rallat també van embolar l'últim bou de la nit que, seguint el mateix orde de la vesprada, va ser Bellavista, de Fernández Palacios. El mateix embolador, Fernando Ferrer 'Rallat' va ser el tallador de la corda.

El joc dels quatre bous exhibits durant la nit, sense ser res de l'altre món, va ser més que acceptable, ja que es van moure durant l'embolada, cosa no molt habitual en els bous ja solats a la vesprada, almenys d'uns anys a esta part.

Un altre dels aspectes positius (jo crec que el més important) ha sigut no haver de lamentar cap contratemps, ni res desagradable digne de destacar.

10 Octubre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres