Crònica taurina del 25 de setembre, per Salva Almenara 'Marsaga'

Crònica taurina del 25 de setembre, per Salva Almenara 'Marsaga'

El dissabte dia 25, la celebració del segon dia de bou en el Barri va ser l'últim dels actes programats per a celebrar el 25 aniversari de les festes taurines en el nostre estimat Barri de Sant Claudi.

El que va començar sent un simple dia de bou ha anat derivant al llarg d'estos vint-i-cinc anys en una sèrie d'actes que van molt més enllà del que és purament taurí, amb el beneplàcit no sols dels veïns del barri, sinó de bona part dels restants habitants de Puçol.

Des de 1979 fins a 1992 van ser distintes les comissions encarregades d'organitzar les festes taurines del nostre barri, aportant totes i cada una d'elles el seu granit d'arena, que ha culminat amb estes bodes de llanda que no hagueren sigut possibles sense la seua col·laboració i el seu treball en la consolidació actual dins del calendari festiu local.

Però, sense restar cap mèrit a estes comissions, és a partir de la creació l'any 1993 de la penya taurina El Barri quan any rere any estes festes s'han anat superant, tant en quantitat com en qualitat, cosa que no haguera sigut possible sense la col·laboració de la majoria dels veïns del barri en particular, i de bona part de col·laboradors de fora d'este.

Exposicions fotogràfiques, bou de cartó, sopar popular amb paella gegant, projecció d'un vídeo recordatori d'estos vint-i-cinc anys en la Casa de Cultura, jocs infantils, xocolatà popular i la, cada any més nombrosa i participativa, cavalcada que, junt amb els set bous adquirits, van ser els protagonistes del programa festiu d'enguany.

Si del dissabte anterior destacàvem de manera positiva l'absència total de  contratemps, quasi podem dir el mateix en este cas, si no fóra pels cinc sobresalts ocorreguts als aficionats locals ''El cabra'', Josele, Sanfélix pare, Eugenio i ''Quelet'', però sense res greu a lamentar.

El primer bou a botar a l'arena del restaurat carrer Bisbe Amigó va ser Revollón, de la ramaderia  del Cahoso, número 44 i guarisme 9. Personalment, este roig ha sigut un dels bous que més m'han agradat dels exhibits enguany a Puçol, acudix a tots els cites dels nombrosos corredors amb bravura i noblesa.

Lagartón era el nom del bou del prestigiós ferro de Guardiola Fartoni, corregut en segon lloc, marcat amb el número 107 i amb sis anys d'edat, perquè portava el número 8 de guarisme. Bou que va fer una eixida del caixó rapidíssima, cosa prou habitual en els bous de Guardiola, no prestà massa atenció en ser citat pels corredors.

El tercer bou de la vesprada pertanyia a la ramaderia de Fernández Palacios, Abutardero era el seu nom, portava el número 10 en el costellam i el guarisme 9. Bou que va realitzar una bona eixida del caixó, per a anar parant-se a poc a poc, apuntava cert sentit i es va mostrar un poc reservat.

Una vegada més, cal destacar la parada d'esquellers del ramader Germán Vidal, per la seua presentació i el seu quefer a l'hora de tancar els bous, de la mateixa manera felicitar-lo pel joc del rogle de vaques exhibit, tant en puntes com durant l'embolada, menester que va anar a càrrec de la quadrilla de José Comes, i va tallar la corda Francisco Sanfélix pare.

La jove quadrilla Emboladors de l'art van ser els encarregats d'embolar Revollón, un integrant d'esta quadrilla i membre de la penya va tallar al corda: Joaquín Soriano Alcàsser.

La mateixa quadrilla d'emboladors va ser l'encarregada d'embolar Artista, de Germán Vidal Bravo: un seriós exemplar que va protagonitzar una interessant embolada i una no menys interessant eixida del pilar, poc després de tallar-li la corda el també integrant de la quadrilla d'em

13 Octubre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres