Comença un nou curs de fontaneria per a jóvens en La Costera

Comença un nou curs de fontaneria per a jóvens en La Costera

L'any passat es va realitzar per primera vegada un curs de fontaneria dins de l'oferta de Programes de Garantia Social coordinats a través del SERVEF i l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament. La proposta va obtindre un gran èxit entre els alumnes i professors, finalitzava el passat mes de maig amb una fira comarcal de programes de garantia social a Bétera, el que va permetre comprovar l'auge d'este tipus de projectes formatius, ja que gran part dels assistents hui han aconseguit la seua primera ocupació.

''La major part dels alumnes que van assistir al curs anterior ja estan treballant'' -comenta satisfeta Laura Bosch, professora d'ambdós cursos-, ''per això hem apostat en esta edició novament per fontaneria i seguint el mateix esquema: formació específica en fontaneria, les classes del qual impartix Miguel, i una formació més general de la qual me n'ocupe jo''.

Del 27 de setembre al 31 de maig, quinze alumnes assistiran diàriament a les instal·lacions de la Finca Municipal La Costera per a rebre una formació general i, a més, una formació específica en fontaneria, tant teòrica com pràctica.

''Com no tenia res a fer en casa m'he apuntat al curs a veure si obtinc alguna cosa per al futur''. Una opinió concisa la d'Adrián Giménez, però que subscriuen molts dels seus companys en el programa, com Rubén Cháfer: ''estar ací em permet tindre un futur i, com en el grup hi havia diversos amics de tota la vida, em van animar a apuntar-me i estudiar un treball útil''. De tots ells, Bernat Alonso és el més jove, ja que encara no ha complit els setze anys, però ser el benjamí el motiva encara més: ''perquè la fontaneria m'ha agradat sempre i ara estic disfrutant molt amb l'aprenentatge, encara que a vegades ho passe malament amb els meus companys perquè a mi em fa molta vergonya parlar... encara sort que els professors, Laura i Miguel, m'ajuden molt''.

A pesar d'haver començat ja el curs, el regidor de servicis socials, Salvador Claramunt, insistix en el fet que si hi ha pares interessats a matricular els seus fills encara poden dirigir-se al Departament de Servicis Socials de l'Ajuntament: ''perquè estem parlant d'un projecte de marcat caràcter social, dirigit a estudiants que no han tingut èxit acadèmic i que es troben sense possibilitat de trobar treball. D'ací que tant el SERVEF com l'Ajuntament mantinguem les portes obertes a nous alumnes que desitgen incorporar-se, no sols en fontaneria sinó també hi ha la possibilitat de fer-ho en obres i serveis, que és el nou programa que estem estudiant''.

De moment, Puçol ja té dos programes de garantia social, ja que en el col·legi concertat Mare de Déu al Peu de la Cruz també s'ha posat en marxa este curs un projecte de característiques semblants. En cas d'aconseguir un nombre suficient d'alumnes, La Costera acolliria un altre PGS centrat en obres i serveis... de l'interés dels pares i alumnes depén que eixa idea siga una realitat en poc de temps.

 

14 Octubre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres