L'Escoleta Mediterrània prepara un cor de veus blanques i una 'trobada' a Puçol

L'Escoleta Mediterrània prepara un cor de veus blanques i una 'trobada' a Puçol

En 1995 una associació de pares va fundar l'Escoleta Mediterrània per a ensenyar als fills, a partir dels tres anys, els avantatges d'aprendre la música per mitjà del joc i de la diversió

Des que es va instal·lar en la Casa de Cultura, impartint les classes de dilluns a divendres a la vesprada, prompte va quedar demostrat que no sols servia per a complir la seua labor pedagògica, sinó que era una forma de desenvolupar la sensibilitat i, amb el temps, s'ha convertit en l'escola de base per a alimentar el cor, la banda de música i la jove orquestra de Puçol, a més d'aportar cada any xics que continuen els seus estudis en el conservatori de música.

''Són molts els casos de xics i xiques que han tingut problemes de logopèdia en el col·legi i els han superat amb les classes de música en l'escoleta'' -aclarix satisfeta María Sarrión, una de les dos presidentes que té este curs l'escoleta-. ''A més, complix una labor pedagògica, ja que els xiquets aprenen a vocalitzar i això els permet, per exemple, lluitar contra la seua timidesa'' -apunta Laura Girón, l'altra presidenta-.

Este mes d'octubre comencen les classes de l'Escoleta Mediterrània, un projecte educatiu de caràcter extraordinari inclús des de la seua mateixa presidència bicèfala: dos mares amb alumnes en l'escoleta que enguany hauran de torejar a final de curs amb un dels grans reptes que es planteja este centre educatiu, organitzar una trobada en el mes de maig.

''Hi participaran uns cinc-cents alumnes i monitors de Burriana, Meliana, Alginet i Puçol'' -expliquen ambdós presidents alhora-, ''i és una trobada molt especial perquè permet l'intercanvi entre professors i xiquets, tots ells formats per mitjà del mètode Cor Kodaly''.

El Kodaly, un mètode d'ensenyament musical l'eficàcia del qual ja van poder comprovar el passat curs els cinquanta alumnes de 3 a 8 anys que van assistir a l'escoleta i que enguany s'enfrontaran a un segon repte: potenciar un cor de veus blanques (xiquets de 7 i 8 anys). Per a aconseguir que es faça una realitat, ja han augmentat inclús la plantilla de professors: enguany són dos professores de violí (Merche i Mª José) els que s'ocupen d'iniciar als xiquets en el llenguatge de la música.

 

28 Octubre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres