El 25 d'octubre va quedar definitivament aprovat el pressupost municipal per a enguany

El 25 d'octubre va quedar definitivament aprovat el pressupost municipal per a enguany

L'any 2004 passarà a la història per la moció de censura que va posar fi a vint-i-cinc anys de govern socialista a Puçol... amb tots els canvis en la gestió municipal que açò comporta.Després de sis mesos de negociacions per a intentar tirar endavant el pressupost municipal, sense aconseguir un acord, este va ser el principal argument utilitzat pels quatre grups de l'oposició per a presentar el 7 de juliol la moció: Mariano Sanchis (Partit Popular), Ximo Galcerá (Unió Valenciana), Salva Claramunt (Bloc) y Juanma Busto (l'Entesa) eren els firmants d'eixe document que proposava com nou alcalde al portaveu de l'Entesa.

Després de dos hores d'intens ple, en el que no van faltar crits, mitjans de comunicació i uns modals molt poc civilitzats, cap a les dos del migdia del 19 de juliol prometia el seu càrrec d'alcalde Juanma Busto. Els seus primers compromisos es van centrar a tranquil·litzar els treballadors municipals, proposar la dissolució de l'empresa pública Gespul (per les pèrdues econòmiques acumulades en els últims anys) i aprovar el pressupost per a evitar que tant la gestió municipal com la pròpia població detinguen la seua dinàmica de creixement sostingut.

Una vegada passades les festes populars i patronals, un ple extraordinari celebrat el 17 de setembre aprovava inicialment els pressupostos, amb els vots favorables del cuadripartit en el govern i l'abstenció del PSOE (les opinions de cada partit respecte d'això poden consultar-se en les pàgines finals d'este exemplar del Nou Noticies de Puçol).

Però la història no finalitza ací. Durant l'obligat període d'exposició pública en el Butlletí Oficial de la Província, el grup socialista va presentar -l'últim dia- tres reclamacions de tipus tècnic, la qual cosa va paralitzar novament l'entrada en vigor del pressupost per a enguany.

Finalment, en el ple del 25 d'octubre es van contestar estes tres al·legacions, estimant parcialment una d'elles i desestimant les altres dos. En la nova votació, una altra vegada els nou vots del cuatripartit a favor, mentre que els huit socialistes en esta ocasió van votar en contra. Tècnicament el pressupost està aprovat i a finals d'octubre entra en vigor... encara que sobre un apartat d'este penja una espasa de Dàmocles: Josep Mª Iborra (portaveu de PSOE) va anunciar en el ple que el tema de la dissolució de Gespul pot donar lloc a un contenciós pel que no descarten portar l'assumpte als tribunals.

Donada la data de la seua aprovació, per a Javier Biosca, l'interventor municipal i persona encarregada de fiscalitzar els comptes de l'Ajuntament, és un pressupost molt real ''ja que el 80% ja està executat i en algunes partides, ja es coneixen els gastos i ingressos reals''.

Com a mesures més destacades, enguany es reduïx els diners destinats a les festes, es congelen les subvencions municipals i s'augmenta la partida destinada a beques escolars per a tots els alumnes de col·legis públics i concertats de la població. Paral·lelament, es mantenen les inversions en obres públiques, zones verdes, cultura, esports, joventut, tercera edat... Són, en definitiva, uns pressupostos en què prima el gasto social que és, precisament, el principal objectiu del nou govern.

29 Octubre 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres