Ja estan en marxa les segones Jornades Taurines Vila de Puçol

Ja estan en marxa les segones Jornades Taurines Vila de Puçol

L'any passat, durant el mes de febrer, se celebrava per primera vegada unes jornades taurines en què es pretenia unir el caràcter lúdic i festiu amb la difusió de la cultura del bou: xarrades, exposicions, projeccions i l'entrega de premis a les distintes comissions taurines per la labor duta a terme l'any anterior componien la major part del programa.

Enguany ja hi ha data per a les segones jornades: comencen el 3 de febrer, amb la inauguració d'una exposició de pintures taurines d'Alex Galcerá, en el pub Vila Charol; i finalitzen el divendres 11 de febrer, amb la gala d'entrega dels premis taurins corresponents a l'any 2004, en el restaurant Puçol.

Entre ambdós actes, tres són les activitats que ha organitzat la penya l'Afició per a esta edició, tots ells en el pub Vila Charol. El dimarts, dia 8, a les 8'30 vesprada, una tertúlia taurina a càrrec de les penyes i les comissions taurines de la població. El dimecres, dia 9, una xarrada col·loqui sobre un tema tan poc conegut com la cirurgia taurina. Finalment, el dijous dia 10, també a les 8'30 vesprada, la projecció d'un vídeo resum de les festes taurines a Puçol durant els anys 1988 a 1992, seguida d'una tertúlia amb representants de les comissions d'aquells anys.

''La intenció és consolidar estes jornades en el seu apartat cultural'' -explica Juan Enrique Claramunt, regidor de festejos taurins-. ''Per a això hem començat a recopilar materials sobre la festa de distints anys i en cada nova edició anirem projectant-ho: hem començat per 1988, perquè des d'eixa data ja tenim abundant material d'arxiu de l'Emissora Municipal de Televisió i d'alguns col·laboradors. I seguirem cada any recopilant i exhibint vídeos més recents''.

L'entrada és gratuïta a tots estos actes, excepte el sopar de gala que posa fi a estes jornades, i durant la qual es farà entrega dels premis a les distintes comissions i ramaders que han passat per Puçol durant el passat any. Un acte que es realitza per tercer any consecutiu i amb el que la penya l'Afició pretén homenatjar a tots aquells que treballen durant tot l'any per a aconseguir portar el ''bou al carrer'' a tots els barris de Puçol.

Ja està obert el termini per a inscriure's a este sopar, el preu del qual és de 25 euros. Les places són limitades i cal acudir al bar Ca El Rallat per a reservar les places.

21 Gener 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres