La soledat i la rutina protagonistes de l'exposició de Vicent Espí

La soledat i la rutina protagonistes de l'exposició de Vicent Espí

''Si hui puc mirar, tractaré de vore; si hui puc entendre, tractaré de comprendre''. Amb estes paraules de Mario Zuzunaga, presenta Vicent Espí la seua exposició de fotografies Otras ciudades: una mirada distinta a allò quotidià, on l'autor intenta atrapar xicotets moments, xicotets detalls, que romanen solitaris i perduts davant de la nostra mirada, ja que la seua presència quotidiana i rutinària ens fa ignorar-los.

Composta per una trentena de fotos muntades sobre foam de 50 x 70 centímetres, Vicent Espí assegura que el mèrit està en la mirada, en eixa altra forma d'acostar-se a elements quotidians: ''la resta ho dóna l'hora elegida per a fotografiar, normalment a poqueta nit, el que obliga a utilitzar velocitats lentes i, per tant, s'obté eixe efecte de moviment en la foto''.

A mitjan camí entre la tradició i la modernitat, Espí treballa amb càmeres analògiques, però després escaneja el negatiu per a obtindre arxius digitals de gran grandària (entorn de 20 megues cada foto) amb els que treballa el resulteu final, ''encara que amb l'ordinador només faig xicotetes correccions de nivells i de color; de fet, es mantenen els colors originals de cada fotografia, encara que saturats per a ressaltar la seua textura''.

Encara que és un dels primers treballs d'este jovençà fotògraf valencià, Otras ciudades ja hi ha estat exposada a València i a Còrdova, i després del seu pas per la Casa de Cultura de Puçol també té confirmada la seua presència en l'aula de cultura d'Almussafes a partir de l'11 de febrer.

El divendres 14, a l'acte d'inauguració en la sala d'exposicions de Puçol, va acudir una trentena d'espectadors, entre els quals es trobaven els alumnes del màster de gestió cultural que actualment es realitza a Puçol, polítics i veïns en general, que van acollir amb curiositat la proposta de Vicent Espí.

''Una mirada curiosa al nostre entorn quotidià que demostra que val la pena esperar'' -confessava en les seues paraules d'inauguració Salvador Claramunt, el regidor de cultura-. ''Val la pena esperar per a obtindre estes fotos i val la pena esperar per a disfrutar d'esta exposició. En el seu afany de mostrar tots els tipus d'obres artístiques, la Casa de Cultura portava temps sense oferir una exposició de fotografia, però, insistisc, ha valgut la pena esperar''.

L'exposició estarà oberta al públic fins al 30 de gener, tots els dies laborables, de 18 a 21 hores.

 

18 Gener 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres