Dotze mil euros ha invertit l'Ajuntament en el manteniment del col·legi públic Bisbe Hervás

Dotze mil euros ha invertit l'Ajuntament en el manteniment del col·legi públic Bisbe Hervás

''La realitat és que gran part de la dedicació dels regidors d'educació en els ajuntaments de la Comunitat Valenciana no se centra en les faenes docents i educatives, sinó en el manteniment dels centres educatius''.

Salvador Claramunt insistix una vegada i una altra que la dinàmica de la Conselleria d'Educació no afavorix els regidors, ja que invertix a crear nous centres, però no dedica un pressupost prou ampli a mantindre els existents, ''pel que són els Ajuntaments els que han d'invertir en el manteniment dels centres d'ensenyança pública o si no estos caurien a trossos''.

Faenes més pròpies d'un regidor d'obres i serveis que Salvador Claramunt assumix a pesar de tindre clar que suposa un gran cost econòmic per a l'Ajuntament de Puçol: com a exemple, les actuacions dutes a terme en els últims mesos en el col·legi públic Bisbe Hervás superen els dotze mil euros d'inversió.

Però són obres necessàries i urgents. La reparació i pintura dels sostres en dos dels corredors interiors, als que donen gran part de les aules; la reparació dels inodors dels servicis dels alumnes; la instal·lació de reixes en els arbres del pati, per a facilitar el seu reg i previndre la seu deterioració; l'asfaltat dels dos patis del col·legi, per a evitar l'entrada d'arena en les aules i corredors; reixes en les rampes d'accés al centre, per a impedir que els alumnes puguen caure; reixes en les portes i finestres, per a combatre la ruptura de vidres per llançament d'objectes des de l'exterior; la neteja de finestres i persianes; la reparació dels fanals i bolardos que havien deixat de funcionar després de les fortes pluges i vents del mes de desembre; la construcció d'un parc infantil; i, finalment, hi ha tancat una part d'un dels patis per a construir un aparcament per als cotxes dels professors i el personal del centre.

''Econòmicament és un esforç molt seriós'' -finalitza Salvador Claramunt-, ''però estem parlant de l'educació dels nostres fills i han de formar-se en les millors condicions possibles, d'ací que tinguem clar que en el futur continuarem apostant per este tipus de temes''.

El problema no és la inversió en el Bisbe Hervás, sinó que Puçol té quatre centres públics i, com reconeix el regidor, ''tots necessiten un manteniment quotidià perquè si un any s'abandonen a l'any següent el deteriorament és molt major''.

 

26 Gener 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres