Tancar la séquia de Montcada: una necessitat per a previndre accidents

Tancar la séquia de Montcada: una necessitat per a previndre accidents

Durant molts anys, la séquia de Montcada formava part de l'entorn rural de Puçol: una canalització d'aigua utilitzada per a regar els camps del terme municipal que, quan el seu traçat s'acostava al nucli urbà, va ser correctament  protegit i, de fet, travessa gran part de la població sota terra.

No obstant, el creixement del nucli urbà, sobretot en la zona del pla parcial La Barraca, ha fet que hui en dia el tram de la séquia que roman al descobert estiga situat junt amb el túnel de Santigons i en una zona residencial, amb el perill que això suposa, sobretot per la presència de places i carrers de vianants on és habitual veure xiquets jugant.

''Calia prendre una decisió ràpida i és el que hem fet: protegir uns cinquanta metres lineals de la séquia i el pont que la travessa amb una tanca protectora que impedisca als xiquets acostar-se a ella'' -analitza Juan Enrique Claramunt, regidor d'agricultura-. ''No hem d'oblidar que en la zona de la qual estem parlant fa més d'un metre de profunditat i metre i mig d'ample,  pel que es convertix en un perill quan augmenta el seu cabal per a inundar els camps agrícoles de la zona de la marjal''.

La col·locació dels cent metres de tanca ha tingut un cost de 1.925 euros i ha sigut realitzada durant les primeres setmanes de gener per la quadrilla d'obres municipal, a càrrec del pressupost d'agricultura.

 

29 Gener 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres