Humor i amor presidixen l'exposició fotogràfica de dones de la Bíblia

Humor i amor presidixen l'exposició fotogràfica de dones de la Bíblia

''Pensant en veu baixa: si en aquell moment s'hagueren comercialitzat els preservatius, serien dotze les tribus d'Israel?''. Amb estes paraules reflexiona l'autor sobre Lía, l'esposa de Jacob, que va tindre dotze fills segons l'Antic Testament. És un significatiu exemple de quina és la fórmula utilitzada per Hermenegildo Gregorio Navarro per a donar forma al seu acostament fotogràfic a les dones que apareixen citades en la Bíblia: actualitzar la seua imatge, tant en l'àmbit visual com per la manera d'explicar qui eren, per a permetre que els més jóvens senten curiositat per conéixer-les.

''Esta exposició de noranta fotografies sobre distintes dones de la Bíblia, més tres de la Mare de Déu, és una conjunció dels meus dos amors: la paraula de Déu i la fotografia'' -explica l'autor-. ''Abans no hi hi havia càmeres, així que vaig haver de preguntar-me quin aspecte tindrien, després localitzar persones pròximes que volgueren posar i així va ser com a poc a poc va anar creixent esta mostra l'objectiu final de la qual és evangelitzar''.

Des d'Eva a María Magdalena, passant per la dona de Lot, Rebeca, Sara, Queturá, Lía, Agar, Bala i així fins a noranta dones. Totes elles amb la cita de la Bíblia on apareixen descrites, però també amb un text explicatiu que proposa un acostament més quotidià, més actual, on l'humor quasi sempre està present. Per a posar-los cara a totes elles, este germà de La Salle ha comptat amb la col·laboració d'amigues, alumnes i professores que han acceptat complagudes posar per a donar forma a una idea certament original.

Com a original és també la sala d'exposicions triada: del 4 al 21 de febrer, les noranta-tres fotografies s'exhibixen totes les vesprades en l'església Santa Marta, com a primer acte del cinquantenari de la seua fundació. No és la primera vegada que la mostra s'exposa, perquè ja ha estat a Oliva, Burjassot, Xirivella, Alcoi, Benicarló i l'escola d'estiu de La Salle a Madrid, però sí que és la primera ocasió en què ho fa en el mateix temple parroquial.

''La major part de les esglésies no poden acollir una exposició per la seua pròpia estructura, plena de capelles, columnes i elements ornamentals'' -aclarix Vicente Gozálvez, rector de Santa Marta-. ''Però la nostra és d'un disseny modern i té les parets llises,  pel que pensem que seria una bona idea oferir-la a tots els veïns directament ací, en el temple. A més, en haver utilitzat un llenguatge actual, no exempt d'humor, és més fàcil que arribe a l'espectador''.

Amb esta exposició han començat els actes culturals d'una celebració que tindrà el seu punt àlgid el 2 d'octubre, data del cinquanta aniversari de la parròquia, encara que les activitats s'estendran al llarg de tot l'any gràcies al treball que ja estan realitzant les sis comissions encarregades d'organitzar la celebració: econòmica, de relacions amb altres entitats, cultural, de formació, d'actes lúdics i litúrgica.

 

10 Febrer 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres