L'escola d'estiu: un lloc on deprendre a cuinar, cultivar, dissenyar palmitos, pintar camisetes...

L'escola d'estiu: un lloc on deprendre a cuinar, cultivar, dissenyar palmitos, pintar camisetes...

 

Taller de palmitos en La Milotxa.

 

El 29 de julio finaliza l'escola d'estiu. Han sigut trenta dies plens de jocs, diversió, invencions i creativitat, tant per part dels alumnes com dels monitors. Trenta dies que els pares han pogut dedicar a altres activitats, tant si treballen com si han intentat aprofitar eixos buits matinals per a finalitzar eixes tasques pendents per a les que mai hi ha temps.

Un mes en què els alumnes han estat atesos i, al mateix temps, deprenent d'una forma divertida.

Per a l'educadora de servicis socials, Dolores Muñoz Inglada, que també és la directora d'esta escola, la seua necessitat està fora de tot dubte: ''dos mesos i mig és massa temps sense fer res per als xiquets... cal mantindre actius, que no s'ensopisquen, perquè si no el xoc al començar el nou curs és excessiu''.

Raons pedagògiques no li falten a l'educadora, encara que la realitat demostra que també hi ha altres motius, derivats de la nova situació familiar que viuen moltes famílies: treballen els dos pares i a la iaia, que ja la tenen cuidant dels xiquets durant tot el curs és necessari donar-li unes xicotetes vacacions, o correm el perill d'esgotar-la.

''És cert que ara no és tan fàcil passar l'estiu en el poble amb els familiars, senzillament perquè aqueixos costums ja es van perdent. I també perquè no es pot reduir l'oci a vore la tele i jugar amb un ordinador. És cert que els xiquets han de descansar, però donant-los les ferramentes necessàries perquè disfruten en este temps d'oci... si no, s'avorrixen''.

I de més ferramentes, per descomptat, no disposaran en molts llocs. Si l'acaloradora calor que hem sofrit durant el mes de juliol ha fet imprescindible la visita quotidiana a la piscina municipal, també les excursions a peu i amb bicicleta han sigut punts álgidos de esta escola d'estiu, potser perquè els xics, en el fons, el que estan desitjant és eixir, viure aventures, conéixer coses noves... i això és una cosa que difícilment poden trobar en el pati del col·legi públic La Milotxa, encara que, al contrari, este sí que és el lloc idoni per als tallers, pel fàcil accés per als pares, la possibilitat de disposar d'aigua o inclús les aules per a organitzar als materials i als propis alumnes.

Com resultat de l'experiència molts alumnes ja saben construir cabanyes, dissenyar camisetes, pintar palmitos, cuinar plats típics de la nostra zona o inclús cultivar un hort. El que s'ha dit, ferramentes per a disfrutar no els ha faltat en este calorós mes de juliol.

 

Cabanya construïda per l'escola d'estiu.

28 Juliol 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres