Tancament del 7 de setembre, el més accidentat en molts anys

Tancament del 7 de setembre, el més accidentat en molts anys

El passat 30 d'agost, durant la presentació del cartell taurí per al 7 i 10 de setembre, quan la comissió organitzadora anunciava que hi havia sorpreses per al dia gran del bou a Puçol, però que preferia no desvelar-les, no podia imaginar que el matí del 7 de setembre depararia tantes novetats durant el tancament: pluja, un retard d'hora i mitja, absència d'ambulància i la pèrdua d'un bou.El tancament estava previst a l'hora habitual, les huit del matí. Com també és habitual, la comissió va acumular un xicotet retard pel fet que una de les tres barreres que s'instal·len en la Plaça Pius XII, darrere de l'Ajuntament, donava problemes per a encaixar-la en el seu lloc. ''Però a les huit i quart nosaltres ja pujàvem el carrer Sant Miquel cap al camió, on estaven els deu banyats que havien de protagonitzar el tancament'', afirma Julio Torremocha, el president de la comissió del 7 de setembre.

I, efectivament, a penes quinze minuts després de l'hora prevista tot estava preparat per al tancament, però este no podia realitzar-se. El motiu? L'ambulància i l'equip mèdic no havien arribat.

''Nos en vam adonar molt prompte que alguna cosa passava, perquè no havia arribat a l'hora prevista l'ambulància'' -explica el regidor de festes, Juan Claramunt-, ''per això vam cridar a l'empresa concessionària del servici durant tot l'any, i cap a les huit menys deu vam poder contactar amb un responsable de la mateixa, qui insistia a dir-nos que ells no tenien comptabilitzat el 7 de setembre, sinó el 17, com a data per a prestar els seus servicis''.

Una vegada detectada l'anomalia es van posar en marxa tots els mitjans possibles per a esmenar l'error. Des de l'empresa SMEC (Servicis Mèdics Especialitzats de Castelló, s.l.) es van realitzar gestions telefòniques perquè una ambulància de València es posara en marxa, havent d'arreplegar a més a un equip mèdic de la capital del Túria abans d'acostar-se a Puçol. Tot això va provocar el retard que al final van patir els pacients veïns de Puçol: el tancament es va córrer a les nou i mitja.

Però no havien acabat ací els problemes per a la comissió.

''Han estat dos hores i mitja els sis bous i els quatre esquellers del ramader local, El Saliner, dins del camió. Quan hem obert les portes, un dels animals estava tombat en el sòl, hem intentat reanimar-lo però no ha reaccionat'' -continua recordant el president de la comissió-. ''Ara no tenim temps perquè hem d'acudir a arreplegar els quatre bous per a la desencaixonada d'esta vesprada, però en quant finalitzem la festa ens assentarem amb El Saliner per a veure qui ha de fer-se càrrec de la pèrdua d'eixe bou''.

I és que en un dia com el 7 de setembre els components de la comissió té de tot, menys temps per a parar-se a reflexionar. El retard del tancament va provocar que no es poguera soltar la vaca que tradicionalment recorre els carrers, ja que a les deu del matí estes havien de quedar obertes al trànsit. Però la comissió devia llavors obrir les barreres marcades, esmorzar ràpidament i una altra vegada al camió, per a arreplegar els bous de la vesprada: un a Vila-real, on havien d'estar abans de l'una del migdia, un altre en Vall d'Uixó i, finalment, dos a Museros. En definitiva, en el dia de la seua festa gran, ells no tenien temps ni per a dinar.

Però tampoc el regidor i els tècnics municipals van tindre molt de temps per a descansar. Durant tot el matí les reunions i les gestions per a determinar on ha estat la fallada van ser incessants, encara que Juan Claramunt té prou clar el que succeïx: ''La comissió de govern del 23 de maig va adjudicar el servici d'ambulància i metges a l'empresa SMEC. Hem revisat l'expedient i en les condicions de contractació s'especifica clarament les dates en què hi ha activitats, i entre elles està el 7 de setembre. Per tant, no és responsabilitat

08 Setembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres