Del 19 al 23 de setembre està obert el termini de matrícula per a l'Escola d'Adults

Del 19 al 23 de setembre està obert el termini de matrícula per a l'Escola d'Adults

Any rere any, l'EPA (Escola de Persones Adultes) oferix als veïns de Puçol la possibilitat de matricular-se en distintes matèries, tant d'ensenyança reglada com no reglada, a fi de millorar els seus coneixements i les seues condicions per a accedir a distintes ocupacions. Este curs, a més, l'EPA incorpora una gran novetat: traslladarà la seua seu de forma definitiva a l'Espai Social La Barraca.

''L'escola d'adults va començar com un centre per a realitzar classes de preparació per a les Proves Lliures de Graduat Escolar, fa ja vint anys'' -explica Mari Paz González, directora de l'EPA-, ''però les necessitats dels veïns han anat canviant,  pel que hem anat adaptant els nostres objectius i la nostra oferta de cursos al que la societat demanda''.

Fruit d'esta adaptació, hui els objectius prioritaris de l'Escola d'Adults se centren en l'alfabetització de totes les persones que anteriorment no han pogut escolaritzar-se; l'augment dels coneixements bàsics educatius de totes les persones que ho desitgen; i l'obtenció d'una titulació bàsica que oferisca diferents opcions per a accedir a la resta de nivells educatius i així millorar les possibilitats d'inserció social i laboral.

Però no és l'ensenyança reglada l'únic camp de treball, la directora de l'EPA destaca l'àmplia oferta de cursos dins de l'ensenyança no reglada, com l'aprenentatge bilingüe per a immigrants, la preparació per a les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, la preparació per a la prova d'accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior o inclús els cursos d'accés a la Universitat per a majors de vint-i-cinc anys: ''i és amb este treball amb els immigrants, amb el valencià o amb els majors de vint-i-cinc anys on l'escola d'adults té encara molt de treball per realitzar''.

Un treball que enguany comença el 3 d'octubre en la Casa de Cultura, encara que amb tota probabilitat no finalitzaran el curs en les mateixes aules, perquè ja estan en marxa les obres per a adequar l'Espai Social La Barraca com a seu definitiva de l'EPA, de tal forma que Puçol s'aculla al Decret 207/2003 de la Conselleria de Cultura, en el que s'establien els requisits mínims que havien de complir els ajuntaments si volien comptar amb un permís definitiu per a impartir classes de l'escola d'adults.

''Açò suposa que hem hagut de condicionar un edifici perquè siga utilitzat específicament per l'EPA i eixe edifici serà l'Espai Social La Barraca'' -indica el regidor d'Educació, Salvador Claramunt-. ''Amb les reformes es crearan quatre aules, una sala d'usos múltiples, una biblioteca, un laboratori, una sala d'informàtica i una altra per al claustre de professors, totes elles amb les mesures que marca el decret''.

Tot això suposarà un desembossament entorn de 55.000 euros per part de l'Ajuntament, alhora que s'està gestionant amb els sis col·lectius que actualment utilitzen La Barraca el seu trasllat a una nova ubicació: la Junta Local Fallera, el club de caça Hostalets, les ames de casa Tyurius, el club de pesca, el club d'escacs i l'associació extremenya.

''Disposem de locals alternatius'' -continua el regidor-. ''El propi soterrani de La Barraca albergarà tres sales, quedaran lliures dos aules de l'EPA en la Casa de Cultura, també una sala en l'Espai Social Martínez Coll i, finalment, el local de l'associació de veïns Ciutat Jardí, que actualment està buit. És a dir, set locals disponibles enfront de sis col·lectius, com a màxim, que es veuran afectats per la transformació de l'espai social''.

No pareix problemàtica l'existència de locals alternatius, encara que han de ser els propis col·lectius afectats els que es posen d'acord en com realitzar el nou repartiment, una cosa que el responsable d'educació té molt clar, perquè ''volem garantir la continuïtat de l'EPA, però sense afectar el funcionament d'altres associacions: tindra

19 Setembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres