El Pare Jony unix Puçol i Guatemala en un concert netament rocker

El Pare Jony unix Puçol i Guatemala en un concert netament rocker

Dins dels actes commemoratius del cinquanta aniversari de la parròquia Santa Marta, la jornada del dissabte 24 de setembre va estar dedicada als jóvens, amb tallers matinals, cine vespertí, sopar popular i un dels plats forts d'estes celebracions com a postres: l'actuació del Pare Jony, a qui molts ja han batejat com el ''capellà rocker''.

Aproximadament dos mil persones es van donar cita en l'avinguda de Font de Mora poc abans de la mitjanit per a este particular concert en què es mesclaven el rock, la paraula de Déu i la labor humanitària, ja que els fons que recapta amb les seues actuacions, el Pare Jony els destina a la Fundació Provocant la Paz, que té com principal objecte la promoció de la pau a través d'activitats com el Projecte Chinautla: un municipi de la perifèria de Guatemala capital, on les extremades condicions de pobresa i la desestructuració familiar provoca que molts jóvens no tinguen una altra eixida que la seua incorporació a les bandes juvenils, allí anomenades maras.

Una tasca educativa i d'integració dels jóvens que té la seua altra cara en els concerts de rock que ve donant al llarg de tota la geografia espanyola. La seua ajustada agenda després del seu pas per Puçol inclou, només durant el mes d'octubre, actuacions a Pamplona, Vitòria, Sant Hipòlit de Voltregá, Saragossa, Bilbao i Sant Sebastià.

I és que el Pare Jony ja és un fenomen mediàtic. Amb només un CD en el seu currículum, titulat precisament ''Provocando la paz'', però amb una àmplia presència en distints programes de televisió, el seu gira de promoció, que va començar el passat mes de març, està sent tot un èxit. Però, encara sent un producte propi del nostre temps, la seua afició ve de lluny.

''Vaig nàixer a Amposta. Des de xicotet vaig mostrar la meua afició per la música i als huit anys vaig començar a estudiar guitarra i cant. Amb el meu grup d'amics em vaig iniciar en la música 'rock', intercanviant-me discos i acudint a diversos concerts. Amb els primers estalvis, vaig comprar la meua primera guitarra elèctrica''.

Després de cursar cursos eclesiàstics en el seminari de Tortosa, on també va aprendre cant gregorià, va fundar Seminary Boys, el seu primer grup musical. Ordenat sacerdot en 1992, va començar el seu pelegrinatge per distintes parròquies, entre elles la de Morella, on els alumnes a qui donava classes de música van començar a anomenar-lo afectuosament ''Pare Jony'', nom amb què ha començat la seua carrera musical en solitari, encara que anteriorment va estar vinculat a un altre grup.

''Després de diversos concerts amb distintes formacions, en 1999 vaig fundar el grup de 'rock' Properly, on componia, tocava la guitarra elèctrica i cantava. Amb este grup vam fer més de quarantes birles, a destacar les actuacions en el Festival Cabriniano (Madrid), en la Trobada Europea de Jóvens (Barcelona), en el Multifestival David de Burg d'Osma (Sòria) i de Tortosa, en un Concert contra l'esclavitud infantil i en una Missa after hours. Vam compartir escenari amb altres grups de 'rock', 'ska' i 'reggae' en diversos festivals i festes populars de Catalunya''.

L'últim pas de la seua carrera musical, ja en solitari, és el CD ''Provocando la paz'', que va ser presentat en un concert per les víctimes del tsunami.

La seua presència a Puçol va ser tot un esdeveniment, sobretot per als organitzadors de l'esdeveniment, el rector Vicente Gozálvez i els membres del Centre Júnior Apocalipsi, que van ser els que més van disfrutar de la presència en viu d'un dels seus ídols. Va ser un concert en què va quedar clar el gran nivell dels músics que acompanyen el Pare Jony: una banda de primera que, això sí, té encara un repertori un poc curt,  pel que per a completar el seu directe no van tindre cap problema en versionar temes mítics de noms com a Status Quo o Bob Dylan.

30 Setembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres