Puçol ja té en marxa un servei d'assessoria jurídica per a la dona

Puçol ja té en marxa un servei d'assessoria jurídica per a la dona

Va ser una de les apostes innovadores en matèria de dona per a enguany, tant és així que alguns pensaven que tardaria molt a poder fer-se realitat. No obstant, el 23 de setembre passat començava a funcionar el servei d'assessoria jurídica en temes de família,  pel que no sols poden fer ús del mateix les dones de Puçol, sinó també els hòmens que vulguen consultar qualsevol dubte sobre estes matèries.

Després de comprovar que les poblacions més grans tenien servicis centrats a assessorar les dones, sobretot en matèria de maltractaments, divorcis i custòdia de fills, la regidora de la dona, Eloísa Rosa Martínez, es va proposar crear un servici semblant en la població, encara que amb mires més àmplies ''ja que no sols atenem les dones, sinó a tots aquells ciutadans que vulguen resultar consultes en matèria de família''.

Després de convocar tots els advocats de la població i fer-los partícips del projecte, es van rebre distints currículums dels interessats a participar en l'experiència, ''el que va permetre que finalment triàrem l'equip que el perfil del qual s'ajustava més al que caminàvem buscant'' -recorda la regidora-, ''l'equip format per Carmen i Lola, dos jóvens advocades amb experiència en temes de la família, gràcies sobretot al seu treball en el Jutjat de Massamagrell''.

Des del 23 de setembre el servici d'assessoria jurídica és ja una realitat. Cada quinze dies, sempre en divendres al matí, Carmen i Lola es reunixen en un despatx de l'Àrea de Benestar Social amb les persones que han concertat prèviament cita. Des del primer dia l'afluència, sobretot de dones, ha sigut constant.

''A través de tal servei es pretén informar i resoldre a les ciutadanes i als ciutadans de Puçol sobre totes les qüestions legals que se'ls puguen plantejar en aquells processos judicials sobre assumptes de família'' -aclarixen les dos advocades-. ''Ens referim a temes com a separació i divorci, les conseqüències civils i econòmiques de tals procediments, incloses les derivades de la ruptura d'una unió de fet, guarda i custòdia dels menors, règim de visites a favor del cònjuge no custodi, qüestions relatives a la vivenda familiar, pensions alimentàries i compensatòries, liquidació de la societat a guanys, reclamacions de filiació i qualsevol altra consulta referent al dret matrimonial i relacions paternofilials''.

Este servei es dirigix també de forma específica a assistir, assessorar i orientar des de la perspectiva legal, tant en els processos penals com civils, a les víctimes de maltractaments en l'àmbit familiar.

''Amb tot això'' -conclou Eloísa Rosa Martínez-, ''oferim un gran servei a l'hora d'informar sobre les lleis actuals als veïns de Puçol, el que suposa un gran avanç en eixa lluita diària contra la violència de gènere, que és un dels grans desafiaments que hem mamprés des de la regidoria de la dona''.

 

04 Novembre 2005
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres